Εορτολόγιο

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Εξαρθρώθηκε σπείρα ζωοκλεφτών με πλούσια δράση από τον περασμένο Αύγουστο

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές αμνοεριφίων από ποιμνιοστάσια σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας.
Στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθησαν στη Χαλκίδα, συνολικά 4 μέλη της εγκληματικής ομάδας. Πρόκειται για δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 37 και 33 ετών και δύο υπηκόους Ινδίας, ηλικίας 34 και 27 ετών.
Επιπλέον, οι δύο υπήκοοι Αλβανίας διαπιστώθηκε πως είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα στη χώρα, ενώ ο 33χρονος κατηγορείται και για πλαστογραφία πιστοποιητικού, διότι επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστή βεβαίωση για έκδοση άδειας διαμονής.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες τα ξημερώματα στη Χαλκίδα ένα Ι.Χ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις δράστες και το ακινητοποίησαν προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

• Τρία σφαγιασμένα αμνοερίφια, τα οποία οι δράστες είχαν εναποθέσει μέσα σε δύο μεγάλες σακούλες απορριμμάτων,
• δύο μαχαίρια και ένα ακονιστήρι, καθώς και
• έντεκα σακούλες απορριμμάτων.
Από τη συστηματική έρευνα που διενεργήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι οι τέσσερις συλληφθέντες αφαίρεσαν νωρίτερα χθες τα ξημερώματα τα ανωτέρω αμνοερίφια από ποιμνιοστάσιο, ιδιοκτησίας 69χρονου ημεδαπού, στα Ψαχνά Ευβοίας και στη συνέχεια, προέβησαν στη σφαγή τους σε άγνωστο χώρο κοντά στο ποιμνιοστάσιο και τα εναπόθεσαν σε σακούλες, με σκοπό να τα μεταφέρουν σε οικία που διατηρούν οι δύο υπήκοοι Αλβανίας στη Χαλκίδα.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν συγκροτήσει τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2012 εγκληματική ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση, έχοντας διακριτούς ρόλους και τις απαιτούμενες γνώσεις (ο 33χρονος είχε εργαστεί κατά το παρελθόν σε κρεοπωλείο), με σκοπό την διάπραξη ζωοκλοπών και σφαγής αυτών, νυχτερινές ώρες, από ποιμνιοστάσια σε διάφορες περιοχές της Ευβοίας.
Στο πλαίσιο της έρευνας, εξιχνιάστηκαν μέχρι τώρα επιπλέον τέσσερις 4 περιπτώσεις κλοπών αμνοεριφίων, που διέπραξαν οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 14-08-2012 έως και 12-01-2013, από ποιμνιοστάσια στις περιοχές της Δροσιάς Χαλκίδας, Βατώντα και Αττάλης Νέας Αρτάκης Ευβοίας, όπου αφαίρεσαν συνολικά 29 αμνοερίφια.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή των δραστών στη τέλεση και άλλων περιπτώσεων ζωοκλοπών.

Star Lamias