Εορτολόγιο

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Δελτίο Τύπου



Αθήνα, 7.2.2013

Α. ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΟΣ:
«Κανείς, μα κανείς δεν περισσεύει!»

O Αντιπρόεδρος της «Δημιουργίας, ξανά» και υποψήφιος Πρόεδρος στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος κ. Άγγελος Μπαρμπαλιός, έκανε σήμερα  την ακόλουθη δήλωση:
Βρισκόμαστε ενώπιον ενός διλήμματος: Να αναβάλουμε για δεύτερη φορά το συνέδριο μας ή να το πραγματοποιήσουμε στην ημερομηνία της αναγγελίας του, αλλά με χαλκευμένες διαδικασίες και έλλειψη επαρκούς χρόνου διαλόγου, παρουσίασης υποψηφίων, επεξεργασίας θέσεων και καταστατικού.


Η σημερινή κατάληξη, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις μας, είναι άλλη μία απόδειξη ελλείμματος διοικητικής επάρκειας, ορθής ιεράρχησης προτεραιοτήτων και πιστής τήρησης δεσμεύσεων. Η περιδίνηση σε ένα φαύλο κύκλο εσωστρέφειας απογοητεύει και οδηγεί στην παραίτηση στελέχη και μέλη. Ταυτόχρονα αποτελεί ύβρη στους 100.000 πολίτες που μας στήριξαν σε συνθήκες απόλυτης πόλωσης στις τελευταίες εκλογές και οι οποίοι μας έδωσαν σαφές μήνυμα: 
-Ξεκαθαρίστε το όραμα  και τις αξίες που πρεσβεύετε
-Ξεκαθαρίστε τις  θέσεις και τις προτεραιότητές σας
-Συγκροτηθείτε, σταθείτε στα πόδια σας και εμείς –οι πολίτες- θα είμαστε στο πλευρό σας  ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο δυνατοί.

Το καμπανάκι έχει χτυπήσει για άλλη μία φορά. Είναι ώρα αφύπνισης και αναδημιουργίας.
Το όραμά μας για μια Ελλάδα με Δικαιοσύνη, Ασφάλεια, Ανάπτυξη και Διαφάνεια είναι ακμαίο και ζωντανό. Με αίσθημα προσωπικής ευθύνης και συμμετοχή στη συλλογική δράση μπορούμε να το κάνουμε  πράξη.
Πιστεύω πως κανείς και τίποτα δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να έχουμε μια άλλη σχέση με την πολιτική και να την πιστοποιούμε με την καθημερινή λειτουργία του κόμματός μας. Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να μας πείσει πως ήταν λάθος που πιστέψαμε σε αρχές και αξίες και πως θα πρέπει να συνθηκολογήσουμε με τον πολιτικό εγωισμό, την αλαζονεία και την ιδιοκτησιακή αντίληψη για ένα κόμμα που το συνδημιουργήσαμε όλοι μαζί. Όπως επίσης κανείς δεν μπορεί να μας κάνει να μείνουμε απαθείς μπροστά στα κρίσιμα διακυβεύματα για την πατρίδα μας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, αισθάνομαι υποχρεωμένος να υποστηρίξω την πρόταση αναβολής  του συνεδρίου και να καλέσω δημοσίως :

- Όλα τα μέλη και στελέχη της Δημιουργίας, που παραιτήθηκαν με αξιοπρέπεια, να σηκωθούν ξανά και να αγωνιστούν για το αρχικό μας όραμα, ώστε όλοι μαζί να οδηγήσουμε τη «Δημιουργία ξανά»  σε ένα Συνέδριο επανεκκίνησης.
- Τον Πρόεδρο, να τηρήσει τη δέσμευσή του και να παραιτηθεί αύριο το πρωί, δεσμευόμενος πως θα πράξω κι εγώ το ίδιο.
- Την Εθνική Επιτροπή, στην έκτακτη συνεδρίαση της, να εκλέξει πρόεδρο του κόμματος τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Ν.Νικολαίδη, ως  την ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου, όπως προκύπτει από το καταστατικό, ως εγγυητή της ενότητας και της εύρυθμης λειτουργίας του κόμματος και της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.
- Όλους, να στηρίξουμε τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής, του Πολιτικού Συμβουλίου, της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και όλους τους ακούραστους εθελοντές της δημιουργίας.

Ενώνουμε χέρια, ιδέες και δυνάμεις, για να δημιουργήσουμε ξανά πολιτική από πολίτες, για πολίτες.

Κανείς, μα κανείς δεν περισσεύει!