Εορτολόγιο

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Πυροβόλησαν 39χρονο έμπορο και του πήραν 210.000 ευρώ

Σκηνές φάρ-ουέστ εκτυλίχθηκαν το πρωί της Παρασκευής 22 Φεβρουαρίου στο κέντρο της Λαμίας. Αδίστακτοι ληστές πυροβόλησαν και τραυμάτισαν 39χρονο έμπορο, για να του αρπάξουν τσάντα, που περιείχε 210.000 ευρώ!

Ο έμπορος, ιδιοκτήτης αντιπροσωπείας τσιγάρων και προϊόντων καπνού, λίγο μετά τις 11 το πρωί βγήκε από το κατάστημα του με την τσάντα στα χέρια, προκειμένου  να πάει στην τράπεζα για να καταθέσει χρήματα.

Δύο ληστές, οι οποίοι προφανώς γνώριζαν τις κινήσεις του, τον περίμεναν δίπλα στο αυτοκίνητό του, στο πάρκινγκ που βρίσκεται απέναντι από το κατάστημα του, στην οδό Στουρνάρα στη Λαμία.

Ο 39χρονος έμπορος δεν πήγε να πάρει το αυτοκίνητό του αλλά πήγε λίγα μέτρα πιο κάτω στη συμβολή των οδών Στουρνάρα και Πιπίνου όπου είχε το αμάξι της γυναίκας του.

Οι ληστές, φορώντας κράνη μοτοσικλέτας, έτρεξαν πίσω του και την ώρα που άνοιγε την πόρτα από το αυτοκίνητο απειλώντας τον με το πιστόλι του ζήτησαν τα χρήματα. Ο έμπορος αρνήθηκε να τα δώσει και τότε τον πυροβόλησαν τρεις φορές.

Οι δυο σφαίρες τον βρήκαν στο πόδι και η τρίτη καρφώθηκε το λάστιχο του αυτοκινήτου. Οι δράστες κατάφεραν να πάρουν την τσάντα με τα λεφτά και εξαφανίστηκαν επιβιβαζόμενοι σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, χωρίς αριθμό κυκλοφορίας.

Ο τραυματισμένος έμπορος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας, ενώ ταυτόχρονα η αστυνομία άρχισε να "χτενίζει"την περιοχή για να βρει τους δύο ληστές που διέφυγαν. Λίγο αργότερα η μοτοσικλέτα εντοπίστηκε κοντά στο νεκροταφείο της Ροδίτσας, όχι όμως και οι ληστές, που είχαν γίνει άφαντοι.

Στη φωτογραφία ο άτυχος έμπορος βρίσκεται τραυματισμένος στο οδόστρωμα και γύρω του περαστικοί, οι οποίοι έσπευσαν για βοήθεια.
Πηγή