Εορτολόγιο

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Γιορτή Λήξης Δημοτικού Σχολείου Αγίου Θωμά

Η γιορτή αποχαιρετισμού της σχολικής χρονιάς για το δημοτικό σχολείο Αγίου Θωμά είχε ιδιαίτερα γνωρίσματα και αυτό γιατί με τη λήξη της, αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί και ο δραστήριος διευθυντής Γιάννης Στεργίου.
Τα παιδιά παρουσίασαν ψυχαγωγικά παιχνίδια βασισμένα στη διασκέδαση, την ετοιμότητα και την ευγενή άμυλα.  Χόρεψαν χορούς ελληνικούς και ευρωπαϊκούς. Μετείχαν σε θεατρικά δρώμενα προσανατολισμένα στην απομόνωση διαφορετικών ατόμων και την ένταξή τους σε ομάδες, καθώς και παραολυμπιακά αθλήματα με την επίβλεψη του καθηγητή φυσικής αγωγής κου Αστέριου Κοντογεώργου και της καθηγήτριας γερμανικής γλώσσας κας Αικατερίνης Σιδερίδου.

Ακολούθησε ο τελευταίος απολογισμός του διευθυντή, ο οποίος φανερά συγκινημένος εστίασε και προέτρεψε τους γονείς να σπρώχνουν τα παιδιά τους στο παιχνίδι και τις κοινωνικές συναναστροφές, προκειμένου να αποφύγουν τη σύγχρονη απομόνωση.
Για τον δάσκαλο Γιάννη Στεργίου μίλησε η διευθύντρια του 1ου δημοτικού σχολείου Σχηματαρίου κα Ευγενία Στρατή κάνοντας συνάμα μια σύντομη αναφορά στο βιογραφικό του.
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Τανάγρας Ευάγγελος Γεωργίου, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της πρωτοβάθμειας σχολικής επιτροπής Γεώργιος Κορλός.
Στη συνέχεια έγινε απολογισμός του συλλόγου γονέων, επιδόθηκε στον διευθυντή τιμητική πλακέτα και ακολούθησε λαχειοφόρος αγορά, όπου κληρώθηκε μία τηλεόραση και δόθηκαν αναμνηστικά στους μαθητές.
Νέα διευθύντρια του σχολείου ανέλαβε η συντοπίτισσα κα Σπυριδούλα Παπαδημητρίου, δασκάλα στο σχολείο.
Στη γιορτή παραβρέθηκαν εκτός από τους ήδη αναφερθέντες, διευθυντές σχολείων όμορων χωριών, οι εξ Αγίου Θωμά δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χρήστος Κατσιφής, ο εφημέριος του χωριού πατήρ Γεώργιος Μανωλόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Οινοφύτων Γεώργιος Θεοδωρόπουλος και οι γονείς των παιδιών.

περισσότερες φωτογραφίες