Εορτολόγιο

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Ας επιδιώξουμε, η 5η Ιουνίου του 2012 να γίνει μία νέα αρχή…

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί το κύριο όχημα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην ευαισθητοποίηση των ανθρώπων στα θέματα διαχείρισης Περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Κάθε χρόνο αυτή την ημέρα δίνεται η ευκαιρία σε όλους, φορείς και πολίτες,να εκφραστούν με χιλιάδες τρόπους σε θέματα που αφορούν τον πλανήτη και γενικότερα το περιβάλλον. Ρύπανση, ανακύκλωση, πράσινη ενέργεια είναι μερικά από τα θέματα των δράσεων που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση αλλά και την αλλαγή κάποιων επιβλαβών για τον πλανήτη συνηθειών μας.


Mε την παγκόσμια οικονομική κρίση το περιβάλλον έχει μπει σε δεύτερη μοίρα. Πολλοί σημερινοί επιστήμονες έχουν συσχετίσει τη μείωση των ρύπων του διοξειδίου του άνθρακα στην παγκόσμια οικονομική κρίση και όχι στις πολιτικές που θα σέβονταν και θα προστάτευαν το περιβάλλον. \

Στον τόπο μας ευτυχώς όλο και περισσότεροι αρχίζουν να κατανοούν τι σημαίνει ποιότητα ζωής και προστασία του περιβάλλοντος.
Όλο και περισσότεροι αφήνουν το αυτοκίνητο και παίρνουν το ποδήλατο τους.
Όλο και περισσότεροι καθαρίζουν τακτικά την ακτή που επισκέπτονται για να απολαύσουν το μπάνιο τους.
Όλο και περισσότεροι διαχωρίζουν τα σκουπίδια τους και φροντίζουν για τη σωστή απόρριψή τους.

Δυστυχώς ο δρόμος είναι πολύ μακρύς για να φτάσουμε εκεί που μπορούμε. Ο σεβασμός στο περιβάλλον δεν πρέπει να είναι αντικείμενο εορτασμού μιας μόνο ημέρας αλλά τρόπος ζωής καθημερινός. Γι αυτό είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Μικροί και μεγάλοι.

Το περιβάλλον είναι το μόνο πραγματικό περιουσιακό μας στοιχείο. Αυτό στο οποίο αναπτύχθηκε ο πολιτισμός μας.

Οφείλουμε να το .... διατηρήσουμε και να το παραδώσουμε αλώβητο στα παιδιά μας. Οι πόροι της γης, ο αέρας και το νερό είναι αυτά που έδωσαν στον άνθρωπο πλούτο και μεγάλες δυνατότητες να προάγει το βιοτικό και πνευματικό του επίπεδο.


Για όλα αυτά, ας επιδιώξουμε, η 5η Ιουνίου του 2012 να γίνει μία νέα αρχή…


Για το Δήμο Τανάγρας και για όλους μας η δράση για την προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να είναι 365 μέρες το χρόνο.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ