Εορτολόγιο

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση

H ΕΛΜΕ νομού Βοιωτίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης νομού Βοιωτίας και την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) σας προσκαλούν στην:
Εκδήλωση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για το φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού (Bullying)
Διεθνείς έρευνες έχουν δείξει ότι περίπου το 15% των μαθητών έχουν βιώσει συμπεριφορές εκφοβισμού-θυματοποίησης από συμμαθητές τους. Αναφορικά με την ελληνική πραγματικότητα, επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι το πρόβλημα του εκφοβισμού-θυματοποίησης εμφανίζεται συστηματικά σε 1 στα 10 παιδιά. Ο εκφοβισμός-θυματοποίηση (bullying) μαθητών από συμμαθητές τους αποτελεί μορφή βίας και επιθετικής συμπεριφοράς που εμφανίζεται κυρίως στο σχολείο με σοβαρές επιπτώσεις για τη ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και τη διαδικασία της μάθησης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Λιβαδειά,  στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας,  στις 9/3/2012 και ώρα 18.30 με θέμα:
Πρόγραμμα Παρουσιάσεων                    

18.00: Ώρα προσέλευσης.
18.30- 18.40: Ενημέρωση για τα προγράμματα της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε..

18.40-19.00:  Κατανοώντας το φαινόμενο του εκφοβισμού και της βίας στο χώρο στο σχολείου.
Εισηγητής: Ασημόπουλος Χ., PhD, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ Αθήνας, Μέλος της Διεπιστημονικής Ομάδας διερεύνησης της ενδοσχολικής βίας της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.)

19.00-19.20: Μοντέλα Πρόληψης και Αντιμετώπισης Σχολικού Εκφοβισμού.
Εισηγητής: Χατζηπέμου Θ., MSc, Ειδικός Παιδαγωγός-Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Μέλος της Διεπιστημονικής Ομάδας διερεύνησης της ενδοσχολικής βίας της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.)

19.20-20.00: Συζήτηση

*Παρακαλούμε να προσκληθούν στην εκδήλωση και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών των σχολείων.