Εορτολόγιο

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ένοχη εταιρία ανακύκλωσης στο Βαθύ Αυλίδας, όπου έβρισκε πέταγε απαγορευμένα λύματα.

Πέταξαν 360 τόνους τοξικών στο περιβάλλον
Στη σύλληψη δύο εκπροσώπων εταιρείας ανακύκλωσης, 46 και 43 ετών, προχώρησε η αστυνομία στο Βαθύ Αυλίδας στην Εύβοια, για μόλυνση του περιβάλλοντος καθώς και για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.
Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση και πολυήμερη έρευνα Υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ανακύκλωσης και εντός του περιφραγμένου χώρου της, έκτασης 16 στρεμμάτων διαπιστώθηκε δραστηριότητα που αφορούσε ανακύκλωση μεταλλικών και μη μεταλλικών αποβλήτων, καθώς επίσης και ανακύκλωση οχημάτων.

Στην έκταση αυτή εντοπίστηκαν 4 εδαφοδεξαμενές,οι οποίες περιείχαν υγρά και στερεά επικίνδυνα απόβλητα, ενώ σε μία εξ αυτών διαπιστώθηκε ότι τα υγρά απόβλητα που περιείχε, μέσω υπογείου αγωγού συνέρρεαν σε παρακείμενο αγρόκτημα, μολύνοντας με αυτόν τον τρόπο τον περιβάλλοντα χώρο.


Επίσης, διαπιστώθηκε ότι,σε κοντινή εδαφική έκταση απόθεσης, 1 στρέμματος περίπου,υπήρχαν επικίνδυνα απόβλητα συγκεκριμένα λυματολάσπη, ενώ από πρόχειρες εκσκαφές που πραγματοποιήθηκαν σε χώρο έκτασης 2,5 στρεμμάτων περίπου, βρέθηκαν θαμμένα επικίνδυνα στερεά απόβλητα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της επιχείρησης,κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 16.000 ευρώ,καθώς και 4 κάμερες κλειστού και ανοιχτού χώρου και ένα σύστημα καταγραφής,τεχνικά μέσα τα οποία λειτουργούσαν χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

Από τη λεπτομερέστερη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι το τελευταίο 15θήμερο είχαν εναποτεθεί και ταφεί ποσότητες 360 τόνων περίπου,από λάσπες στο συγκεκριμένο χώρο οι οποίες προέρχονταν από μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων -βιολογικό καθαρισμό γνωστής εταιρίας αναψυκτικών.

Όπως επίσης προέκυψε η εγκατάσταση λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.
Nooz.gr