Εορτολόγιο

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ο... Καλλικράτης, ο Δήμος και το Δήλεσι.

Την εποχή των μεγάλων "δημοπρατήσεων" γης στο Δήλεσι, ο τότε δήμος Οινοφύτων έτριβε τα χέρια του από την "οικονομική" άνθιση της οποίας λιγοστοί ιδιοκτήτες έφτιαξαν περιουσίες και ένα όνομα οικονομικού "τοπικού" παράγοντα. 
Δημιούργησαν παράλληλα και τα κατάλληλα εργαλεία προς διατήρηση των "κεκτημένων", γνωστά σε όλους μας ως "Σύλλογοι". 

Το Δήλεσι όμως αποτέλεσε και ένα επιπλέον εργαλείο "Δημοτικής Αρχοντοποίησης" των οικονομικών συμφερόντων με μια κοινή γλώσσα επικοινωνίας  την "αλληλοεξυπηρέτηση",   που είχε ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της περιοχής και που στην συνέχεια της, την  έθεσε εκτός καμβά κοινωνικοοικονομικής υποχρέωσης, "απωλεία επικερδών προσόδων",  των κατεχόντων την  Δημοτική Αρχή και των μεσολαβούντων επ' αυτής. 
Έκτοτε παρακμάζει κάθε μέρα που περνά και περισσότερο, αφού δεν δημιουργεί καινούριες ευκαιρίες άκρατου πλουτισμού ούτε προσδοκίες ικανές να κινητοποιήσουν τις "εξουσίες" για  να κάνουν κάποια στοιχειώδη έργα που θα διευκόλυναν την ζωή είτε των μονίμων διαμενόντων είτε των εποχικών. 
Είναι βέβαια γνωστό, ότι στους διαμένοντες στο Δήλεσι απουσιάζει το κοινό αίσθημα καταγωγής του τόπου και,  αν αυτό υπάρχει, περιορίζεται σε ελάχιστους οι οποίοι κατάγονται από την Βοιωτία ή περιοριστικά από την επαρχία της Θήβας. Είναι όμως και αιτία παραγκωνισμού της περιοχής έως ότου προκύψουν "επενδυτικά" συμφέροντα για να ευαισθητοποιήσουν τους " Άρχοτες" και να ενσκήψουν στην περιοχή μας. 
Σε ότι με αφορά, πονώ κάθε σπιθαμή γης αυτής της επαρχίας γιατί αυτή με γέννησε και οι εργαζόμενοι της κάποια στιγμή με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους ως συνδικαλιστή της περιοχής. 

Το ζητούμενο όμως σήμερα είναι, ποιο κατά την γνώμη ή προσδοκία, το ωφέλιμο  ποσοστό "κέρδους" που θα ήταν ικανό να συγκινήσει την  "καλλικρατική" Δημοτική Αρχή, ώστε να ξεκινούσε ένα έργο καθαρισμού δρόμων, τοποθέτησης ρείθρων, αποκατάσταση καταπατήσεων κεντρικών δρόμων από τις εργασίες "οριοθέτησης" των νέο-περιφραγμένων οικοπέδων,  της δημιουργίας περισσότερων χώρων συγκέντρωσης σκουπιδιών, την τοποθέτηση Γραμματοκιβωτίων κλπ. 
Αν θέλετε αυτό να εξακολουθεί να υπάρχει ως παλαιοκομματική εργαλειακή  θήρα συνειδήσεων και ψήφων ( χρονολογείται από την εποχή που ο "Βασιλικός Κήπος ήταν σε γλάστρα) τότε θα περιμένω έως τις άλλες εκλογές. 

Μέχρι τότε την αγάπη μου!

Βαγγέλης Κωνσταντίνου
Κωνσταντίνου & Ελένης
Δήλεσι