Εορτολόγιο

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 9 Μαρτίου 2012

Θέμα: Η Β. Τσόνογλου με τον Δήμαρχο Τανάγρας στο ΥΠΕΚΑ για προβλήματα του Δήμου Τανάγρας

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της Β. Τσόνογλου – Βυλλιώτη, την 05/03/2012 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, με τον Γ.Γ κ. Α. Αλεξόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες παρουσία του Δημάρχου Τανάγρας κ. Ευάγγελου Γεωργίου και του Αντιδημάρχου κ. Βασ. Βλάχου, τέθηκαν τα προβλήματα της περιοχής Σχηματαρίου – Οινοφύτων – Δήλεσι – Δερβενοχωρίων, σχετικά με την χωροθέτηση του Ασωπού, την υδροδότηση του Καλλικρατικού Δήμου Τανάγρας και την κατασκευή κεντρικού διυλιστηρίου, την κατεπείγουσα ανάγκη ανέγερσης Δημοτικού σχολείου στο Δήλεσι ως και ζητήματα χωροθετήσεων.

Μεταξύ άλλων από την Βουλευτή και τον Δήμαρχο τονίστηκε η ανάγκη επίσπευσης της διαδικασίας για την ολοκλήρωση του σχεδίου πόλεως στο Δήλεσι, αποχαρακτηρισμού της περιοχής «Πλάκας Δηλεσίου» και της υπαγωγής της στις διατάξεις περί τακτοποίησης αυθαιρέτων ενώ επισημάνθηκε εντόνως ότι η πολιτεία επιτέλους θα πρέπει να επιταχύνει τα μέτρα που υπεσχέθη για τον Ασωπό, την εξυγίανση του αλλά και την ίδρυση και λειτουργία ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ για το οποίο ήδη ο Δήμος έχει παραχωρήσει χώρο και επαρκή εξοπλισμό.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ συμμεριζόμενος την αγωνία των παρισταμένων συμφώνησε στην ανάγκη ταχείας επίλυσης των άνω προβλημάτων, υπεσχέθη ότι θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην επίλυση τους και ότι θα ενημερώσει τον Υπουργό ΠΕΚΑ ώστε να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρόνο επαφή τόσο με τον Υπουργό όσο και με την Ειδική Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ, με συγκεκριμένες θέσεις του Υπουργείου για την επίλυση τους.



Επαμεινώνδα 71,32200 Θήβα,Τηλ:22620 81 061,Fax:22620 26 881
Φίλωνος  7,32100 Λιβαδεία,Τηλ & Fax:22610 89 640