Εορτολόγιο

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Γ. ΜΟΥΛΚΙΩΤΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

              «Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας τιμά την Παγκόσμια  Ημέρα της Γυναίκας»
 Στην εποχή των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης, οι διακρίσεις και οι ανισότητες εις βάρος των γυναικών εντείνονται.
Σήμερα που οι αγρότες, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι πολίτες αυτής της χώρας, δέχονται την πιο άγρια επίθεση στο εισόδημα και στα δικαιώματα τους, ο συμβολισμός της 8ης Μαρτίου, ως παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.
Ο πολλαπλός ρόλος της γυναίκας, γίνεται ακόμη δυσκολότερος ενώ οι επιπτώσεις των αλλεπάλληλων άδικων οικονομικών μέτρων,  αναδεικνύουν με τον πιο σκληρό τρόπο, τις τεράστιες αποκλίσεις στην αγορά εργασίας, με τις γυναίκες να πλήττονται περισσότερο από την ανεργία, να συνεχίζουν να αγωνίζονται σ’ ένα περιβάλλον στο οποίο η αρχή της ισότητας και των ίσων ευκαιριών δεν εφαρμόζεται.

Η οικονομική κρίση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιείται  ως δικαιολογία για  ακόμη μεγαλύτερες ανισότητες.
Χαιρετίζουμε εγκάρδια τις γυναίκες του τόπου μας, αλλά και όλες τις γυναίκες μετανάστριες, που μακριά από τις πατρίδες και τις οικογένειές τους, ζουν και εργάζονται στην χώρα μας.
Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας στηρίζει τον καθημερινό αγώνα της γυναίκας για την επιβίωση, τη μάχη της  για τη στήριξη της οικογένειας, για την καθιέρωση και ανάδειξή της στο χώρο εργασίας .
                                               
ΛΙΒΑΔΕΙΑ  8- 3 - 2012
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ