Εορτολόγιο

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση μέτρων για την υγεία των φυλακισμένων. – Τι ανακοινώθηκε για τον Ελεώνα.

Μέτρα για την προστασία της υγείας των κρατουμένων στις φυλακές εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης. Επανέλαβε ότι έχει στη διάθεση του ενδείξεις, ότι επίκεινται μαζικές κινητοποιήσεις στα σωφρονιστικά ιδρύματα της επικράτειας.
Ο υπουργός υποστήριξε ότι οι κινητοποιήσεις υποκινούνται από εκείνους που δεν θέλουν να αλλάξει η κατάσταση στις φυλακές. Δήλωσε ότι κάποιοι δημιουργούν συνθήκες κρίσης, ώστε να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της ποινικής δικαιοσύνης που έχει κατατεθεί στη Βουλή.
Υπό τη σκιά αυτών των εκτιμήσεων, ο Χάρης Καστανίδης ανακοίνωσε τη συνεργασία του υπουργείου με Πανεπιστημιακούς φορείς και διεθνώς αναγνωρισμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις, για την παροχή ψυχιατρικών και ιατρικών Υπηρεσιών.
Συγκεκριμένα και σε ότι αφορά της Γυναικείες Φυλακές του Ελεώνα ανακοίνωσε:


• Την έναρξη εντός του Δεκεμβρίου κοινότητας απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θηβών.

• Τη δωρεάν διενέργεια τεστ Παπ στη Θήβα από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Κλινική Μαστού του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

• Την παρακολούθηση των παιδιών που κρατούνται μαζί με τις μητέρες τους στα καταστήματα Ελαιώνα και Κορυδαλλού, από την Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής και την Παιδοψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής που λειτουργούν στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία».