Εορτολόγιο

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Δηλώσεις Δημάρχου Θηβαίων για το Νοσοκομείο Θήβας

Παρουσία εκπροσώπων φορέων, συλλόγων, πολιτών, του Αντιπροέδρου του Νοσοκομείου κ. Σύρου και εργαζομένων καθώς και του Βουλευτή Μιχάλη Γιαννάκη, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε ως μοναδικό θέμα την λειτουργία του Νοσοκομείου της Θήβας.
Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θηβαίων εμφανίστηκε καθησυχαστικός παραπέμποντας στην έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας που φέρει το Νοσοκομείο της Θήβας ως το καλύτερο και παραγωγικότερο στην Στερεά Ελλάδα αλλά και στην προσωπική διαβεβαίωση του Υπουργού κ. Λοβέρδου για αναβάθμιση του νοσοκομείου.
«Μου δόθηκε η ευκαιρία για μια ακόμη φορά να καταγγείλω αυτές τις σκοτεινές δυνάμεις που νομίζουν ότι παράγουν “πολιτισμό” στην πόλη μας. Δυστυχώς αυτοί οι «ΑΛΗΤΗΡΙΟΙ» επιχειρούν κατά διαστήματα να δημιουργήσουν προβλήματα στην πόλη της Θήβας για να δώσουν ενδεχομένως την παρουσία τους.

Ένα ανάλογο θέμα δημιουργήθηκε και με το εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων το οποίο μετά τις εκλογές ξεχάστηκε διότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
Έτσι στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κινήθηκε ένα παρόμοιο θέμα. Όχι ως φημολογούμενο αλλά ως γεγονός ότι το Νοσοκομείο της Θήβας κλείνει.
Είχα προσωπική τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο Υπουργό τον κ. Λοβέρδο ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι όχι μόνο δεν ισχύει κάτι τέτοιο αλλά αντιθέτως υπάρχουν και προοπτικές αναβάθμισης του Νοσοκομείου, αξιοποιώντας το για τις ανάγκες της Εθνικής Οδού σε σύγχρονο τραυματιολογικό κέντρο.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, με τα δεδομένα που υπάρχουν και με την έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας για την βιωσιμότητα του, να κλείσει το Νοσοκομείο της Θήβας,.
Αν θα δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκαν σε έγκριτη εφημερίδα θα διαπιστώσετε ότι στην αποδοτικότητα το Νοσοκομείο μας έχει άριστη βαθμολογία σε αντίθεση με άλλα γειτονικά νοσοκομεία.
Αυτό σημαίνει ότι το νοσοκομείο της Θήβας βρίσκεται σε προτεραιότητα και αυτά τα στοιχεία πρέπει να ανησυχούν άλλες πόλεις και όχι εμάς.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα και το δεύτερο είναι ότι όλοι εμείς έχουμε δώσει μεγάλες μάχες για να φτιάξουμε αυτό το νοσοκομείο.
Η προσπάθεια μας θα είναι να το κάνουμε ακόμα καλύτερο. Να λειτουργήσουν και άλλα τμήματα που είναι αναγκαία καθώς διαπιστώνουμε ότι κινδυνεύουν ζωές σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο κατά την μεταφορά των ασθενών σε νοσοκομεία της Αθήνας».
 
Παράλληλα έκανε γνωστό στους παρευρισκόμενους ότι επιτέλους προχωρά από τα αρμόδια Υπουργεία η αδειοδότηση του Βιολογικού καθαρισμού που θα έχει ως αποτέλεσμα την άδεια λειτουργίας του Νοσοκομείου και την κατασκευή των νέων Δημοτικών Σφαγείων.
«Επιτέλους μετά από πολλές προσπάθειες αλλά και τις συναντήσεις μας με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την ΕΥΔΑΠ πήραμε σήμερα την διαβεβαίωση για το τελικό σχήμα και την απόφαση του ΥΠΕΚΑ που αφορά την τροποποίηση και την έκδοση της ΚΥΑ για την αδειοδότηση του Βιολογικού καθαρισμού. Με την απόφαση αυτή ανάβει το πράσινο φως για την κατασκευή των Δημοτικών Σφαγείων και δίνουμε λύση για την διάθεση των νοσοκομειακών λυμάτων αλλά και την διαχείριση των στραγγισμάτων του ΧΥΤΑ.
Αυτή η εξέλιξη μας ικανοποιεί απόλυτα γιατί η επίλυση αυτών των τεράστιων προβλημάτων ήταν αν θέλετε και ένα προσωπικό στοίχημα καθώς σηματοδοτεί και την αδειοδότηση της λειτουργίας του Νοσοκομείου μας».

Πηγή :  anparatiritis.gr