Εορτολόγιο

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΥΡΑΚΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»
Αγαπητοί συμπολίτες,
Απευθύνομαι σε εσάς επειδή είναι αναγκαίο ο κάθε πολίτης να γνωρίζει όλες τις απόψεις προτού βγάλει τα συμπεράσματά του και στη συγκεκριμένη περίπτωση προτού ασκήσει την ύψιστη δημοκρατική του υποχρέωση, που είναι η επιλογή με μυστική ψηφοφορία των ανθρώπων που θα κυβερνήσουν τον τόπο του.
Αναφέρομαι στη χθεσινή μου συνάντηση με τον κ. Ευάγγελο Γεωργίου, (Πέμπτη 11-11-2010), παρουσία των κυρίων Νικόλαου Τσιφτσόπουλου και Βασίλειου Βλάχου και τη σχετική ανακοίνωσή του, η οποία στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να χαρακτηριστεί ως παραπλανητική.
Εκεί εξουσιοδοτημένος από τα μέλη του συνδυασμού μου, του ζήτησα να δεσμευτεί με υπογραφή τόσο για θέματα του Δηλεσίου όσο και γενικότερα για τον καλλικράτειο Δήμο Τανάγρας. Τον ενημέρωσα επίσης ότι το ίδιο θα έκανα σε συνάντηση και με τον άλλο υποψήφιο κύριο Παναγιώτη Κυριάκου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενημέρωσα τον κ. Γεωργίου πως είμαι ο εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του Συνδυασμού «Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ», για τις επαφές και τις διαπραγματεύσεις και κατά συνέπεια ο αρμόδιος για να μεταφέρω τις απόψεις των δύο υποψηφίων δημάρχων, στα μέλη του Συνδυασμού μου.
Η απάντησή του κ. Γεωργίου ήταν πως αποδέχεται τις πρότασεις μας, χωρίς όμως να δεχθεί δέσμευση με υπογραφή, για:
·         Τη δημιουργία της 5ης Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου.
·         Την άμεση έναρξη των μελετών ένταξης του Δηλεσίου στο Σχέδιο Πόλεως.
·         Τη δίκαιη κατανομή του προϋπολογισμού με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του νέου Δήμου,
όπως έπραξε ο δεύτερος υποψήφιος κ. Κυριάκου, που δεσμεύτηκε ενυπόγραφα στα ανωτέρω τρία σημεία.
Παρόλο που γίνεται εύκολα αντιληπτός ο λόγος του αιτήματος της ενυπόγραφης δέσμευσης από τους δύο υποψηφίους, είμαι υποχρεωμένος να σημειώσω ότι επειδή επί 16 χρόνια δεν υλοποιούνται κατά κανόνα οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Γεωργίου για το Δήλεσι με αποτέλεσμα τη διαρκή απαξίωσή του, αναγκαστήκαμε ως Συνδυασμός να απευθυνθούμε και στους δύο υποψήφιους δημάρχους που προκρίθηκαν στο δεύτερο γύρο και να τους ζητήσουμε τις ανωτέρω ενυπόγραφες δεσμεύσεις.
Δυστυχώς με την επιστολή του ο κ. Γεωργίου αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι δεν μπορεί να απαλλαγεί από τον κακό του εαυτό. Αντί λοιπόν να δεσμευτεί υπεύθυνα κάνοντας την αυτοκριτική του για την κατάντια που οδήγησε την πανέμορφη περιοχή του Δηλεσίου, προσπαθεί να κάμψει το φρόνημα των μελών του Συνδυασμού μου χρησιμοποιώντας την πλούσια φαντασία που διαθέτει, συνθέτοντας αληθινά γεγονότα και φαντασιώσεις.
Τον πληροφορώ ότι από την αδιαφορία, τις παραλείψεις και τη συμπεριφορά του έχει ατσαλωθεί το φρόνημα των μελών του Συνδυασμού μας. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για ένα Δήλεσι που δεν θα μετατραπεί σε γκέτο. Για ένα Δήλεσι με ανάπτυξη που θα κρατάει και δεν θα διώχνει τα παιδιά μας!
Παρατήρηση: Επειδή στη σελίδα 16 του προγράμματος του Συνδυασμού του κ. Γεωργίου αναφέρεται, «Άμεσες ενέργειες για να αποτελέσει το Δήλεσι Δημοτική Κοινότητα» είναι αναγκαίο να μας διευκρινιστεί από τον κ. Γεωργίου πριν από τις εκλογές, ότι με τη φράση αυτή, εννοείται ακριβώς το ίδιο με το περιεχόμενο της ενυπόγραφης δήλωσης του άλλου υποψηφίου, κ. Κυριάκου, «για τη δημιουργία της 5ης Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου».
Περιμένουμε απάντηση από τον κ. Γεωργίου πριν τις εκλογές!
Δήλεσι 12-11-2010
Για την αποκατάσταση της αλήθειας
Με εκτίμηση
Λάζαρος Μαυράκης