Εορτολόγιο

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ



Υπάρχει κανένα όφελος για το λαό από τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, τον "Καλλικράτη»;

Ο «Καλλικράτης» χαρακτηρίζεται σήμερα, στο τρίτο έτος εφαρμογής του, μια  διοικητική μεταρρύθμιση με τις πιο αντιδραστικές, αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις σε τομείς όπως ΤΟΠΙΚΉ ΔΙΟΊΚΗΣΗ, Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, εργασιακές σχέσεις , μισθοί κλπ..

Τι έλεγε η Λαϊκή Συσπείρωση προεκλογικά στο πρόγραμμά της για τον «Καλλικράτη»;

ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ:

§  Καταρχήν θα γίνουν χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων. Νέες αντεργατικές αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα. Γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας (συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μερική απασχόληση, συμβάσεις έργου).
§  Μεταφορά στις Περιφέρειες και στους Δήμους αρμοδιοτήτων του κράτους στην εκπαίδευση, υγεία, πρόνοια, και άλλων πολλών υπηρεσιών. Κατακερματίζεται έτσι ο ενιαίος χαρακτήρας τους , υποβαθμίζονται περισσότερο και θα δοθούν βορά στους ιδιώτες. Το κόστος λειτουργίας τους μετακυλύετε στο λαό, που για την κάλυψή τους θα επιβάλουν νέους αυξημένους φόρους εκτός από το κράτος και οι Δήμοι.
§  Πολλές υπηρεσίες θα δοθούν στους ιδιώτες, είτε απευθείας, είτε με την μορφή ΣΔΙΤ (Σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), επιβάλλοντας την εμπορευματοποίηση πολλών κοινωνικών αγαθών, όπως της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της ψυχαγωγίας, του περιβάλλοντος, της αποκομιδής και της διαχείρισης των απορριμμάτων, κ.α. .
§  Θα διαμορφώσει έναν πιο αποτελεσματικό κατασταλτικό μηχανισμό διοίκησης, δίπλα στην Κυβέρνηση, για την χειραγώγηση και ενσωμάτωση του λαού στην κυρίαρχη πολιτική. Θα μεταφέρει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, την λαϊκή αγανάκτηση στα τοπικά όργανα και όχι στην κεντρική εξουσία.
§  Η Μεγάλη «ανάπτυξη», που μεγαλόστομα διακηρύττουν ότι θα φέρει το σχέδιο Καλλικράτης, θα είναι , μεγάλη περικοπή πόρων από τον Κρατικό προϋπολογισμό που θα πήγαιναν στους δήμους και τις περιφέρειες , και κατάθεση στα ταμεία των μεγαλοεργολάβων των τραπεζιτών των βιομηχάνων, των εφοπλιστών. Αυτό απαιτεί η πλουτοκρατία, αυτό κάνουν.
Οι υπάρχοντες συνδυασμοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στον Δήμο μας είχαν την άποψη ότι ο «Καλλικράτης» θα φέρει την ανάπτυξη και οφέλη για τους εργαζόμενους, για τον απλό λαό.

    ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ από την κυβερνητική πολιτική και από την εφαρμοζόμενη πολιτική των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Τανάγρας;
  • Απολύσεις εργαζομένων που τις εμφανίζουν ως «διαθεσιμότητα και κινητικότητα».
  • Επιβάλλεται το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ. Προωθείται έτσι ο στόχος για αυστηρό έλεγχο των προϋπολογισμών των δήμων, ώστε αυτοί, απαρέγκλιτα και χωρίς αντιρρήσεις να υλοποιούν τις κεντρικές αντιλαϊκές πολιτικές κατευθύνσεις. Σήμερα αποφασίζεται η περικοπή 4,5 εκατομμυρίων ευρώ από τον αρχικό προϋπολογισμό του Δήμου. Το παρατηρητήριο δεν επιβάλλεται για την σωστή διαχείριση των οικονομικών στους Δήμους, για την εξυπηρέτηση των πολιτών, για το νοικοκύρεμα του κράτους όπως προπαγανδίζει η συγκυβέρνηση.
  • Αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών που συνεπάγεται κλείσιμο και συγχώνευση υπηρεσιών, κατάργηση οργανικών θέσεων.
  • Δραστικές περικοπές μισθών, κατάργηση δώρων Χριστουγέννων –Πάσχα, επίδομα αδείας, εφάπαξ κλπ.
  • Ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών όπως η διαχείριση των απορριμμάτων (ΜΕΑ), η αποκομιδή των απορριμμάτων, του νερού και Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).
  • Μείωση έως και κατάργηση των πόρων της τοπικής διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό (ΚΑΠ)
  • Επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.
  • Αναγκαστικός δανεισμός, αντί των οφειλομένων πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την πληρωμή παλαιότερων χρεών.
  • Πέρασμα όλης της ακίνητης περιουσίας των Δήμων στο ΤΑΙΠΕΔ και κατ’ επέκταση στους δανειστές. Αποτέλεσμα είναι και όποια άλλη αγορά ακινήτων κάνουν οι Δήμοι να περνούν αυτόματα στο ΤΑΙΠΕΔ και να ξεπουλιούνται για την αποπληρωμή του χρέους
  • Διάλυση της μόνιμης και σταθερής εργασίας με προσλήψεις εργαζομένων με εξευτελιστικές ελαστικές σχέσεις εργασίας (2μηνες 5μηνες 8μηνες 27μηνες ενοικιαζόμενοι δια μέσου ΜΚΟ, κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων) και απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα
  • Ανελέητο χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης.
  • Υποβάθμιση κοινωνικών υπηρεσιών (βοήθεια στο σπίτι, παιδικοί σταθμοί). Υποχρηματοδότηση αθλητικών και πολιτιστικών οργανισμών.
  • Συγχώνευση και κλείσιμο νοσοκομείων
  • Συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολείων υποχρηματοδότηση για την λειτουργία των σχολείων
    Η πλειοψηφούσα Δημοτική  αρχή αλλά και η υπόλοιπη αντιπολίτευση συνειδητά υλοποιούν την πολιτική αυτή.
Τι πρότεινε και τι προτείνει η Λαϊκή συσπείρωση:
  • Όλες οι υπηρεσίες να παρέχονται από τον Δήμο. Καμία ιδιωτικοποίηση (άμεση και έμμεση), καμία εκχώρηση αρμοδιότητας . Καμία υπηρεσία (ύδρευσης , καθαριότητας) σε ιδιώτη . Φτηνό και ασφαλές νερό για τον λαό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον Δήμο. Δημιουργία κοινωνικής υπηρεσίας στον Δήμο.
  • Δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες με πλήρη κρατική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό τη φορολόγηση του κεφαλαίου και από την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του Δήμου
  • Κοινωνικές υπηρεσίες και δομές χωρίς τροφεία και ανταποδοτικότητα. Δημόσιους , δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς Βρεφικούς- Παιδικούς Σταθμούς, που να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών Ελλήνων και μεταναστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα. Όχι στην κατάργηση οργανικών θέσεων, δομών και υπηρεσιών. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με μισθούς και δικαιώματα, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα που να καλύπτουν τις διαρκείς και αυξημένες ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές. Έξω οι ΜΚΟ και κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις από τον Δήμο. Η μισθοδοσία των εργαζομένων να είναι υποχρέωση της κεντρικής διοίκησης με πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Να μην τους κοπεί ούτε το ρεύμα ούτε το νερό. Ενίσχυσή τους από την αλληλεγγύη των εργαζομένων.  
  • Κρατική χρηματοδότηση της λειτουργίας των σχολείων και κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό.. Αγώνας για δωρεάν σχολείο δωδεκάχρονης γενικής παιδείας  
  • Εξοπλισμός με νοσηλευτικό προσωπικό και ιατρικά μηχανήματα του Νοσοκομείου Θήβας. Εκσυγχρονισμός του κέντρου υγείας και του ΕΟΠΥΥ Οινοφύτων. Δημοτικά Ιατρεία στις Δημοτικές κοινότητες.
  • Ισομερή κατανομή πόρων και έργων ( ασφαλτόστρωση δρόμων, αποχετευτικό δίκτυο , παιδικές χαρές, αθλητικοί χώροι, χώροι πρασίνου, πεζοδρόμια κλπ) προς όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες με βάση τις ανάγκες τους. Το Δήλεσι να γίνει άμεσα κοινότητα            ( Δημοτική ή Τοπική).
    Η Λαϊκή Συσπείρωση θα σταθεί πρωτοπόρα για να τα απαιτήσουμε με μαζικές κινητοποιήσεις σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, τα σωματεία , τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής μας. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους, στον ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, τους μικροαγρότες , τους αυτοαπασχολούμενους μικρούς επαγγελματίες, τις γυναίκες.
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ.
                  ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ             Δευτέρα 16/09/2013