Εορτολόγιο

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Της  «Λαϊκής Συσπείρωσης»  Δήμου Τανάγρας

       Οι πολιτικές δυνάμεις της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ του Δημοτικού συμβουλίου Τανάγρας σύσσωμες για μια ακόμη φορά υπερψήφισαν υποδεικνυόμενο αντιλαϊκό μέτρο από την συγκυβέρνηση στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε την Δευτέρα 16/09/2013.
Ψήφισαν και οι δυνάμεις της πλειοψηφίας του κ. Γεωργίου, αλλά και οι δυνάμεις της μειοψηφίας του κ. Κυριάκου.

Αποδέχτηκαν το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας στους ΟΤΑ. Αποδέχτηκαν και  ψήφισαν την περικοπή του αρχικού προϋπολογισμού κατά 4.5 εκατομμύρια ευρώ. Ψήφισαν σε πολύ μεγάλο ποσοστό μείωση της χρηματοδότησης  της λειτουργίας των σχολείων , των παιδικών σταθμών, των δημόσιων έργων που έχει ανάγκη ο δήμος , για την κίνηση των αυτοκινήτων, για την λειτουργία των διυλιστηρίων του βιολογικού,  για όλες της υπηρεσίες του προς τους πολίτες
      Παρά τις αγωνιστικές κορώνες περί παραιτήσεων κ.α. που εξαγγέλλουν κατά καιρούς, είναι συνειδητοί εκφραστές της πολιτικής που εφαρμόζεται από την ΕΕ το ΔΝΤ τις διάφορες συγκυβερνήσεις, για το συμφέρον των μεγαλοεργολάβων ντόπιων και ξένων.

Το απέδειξαν και σε προηγούμενες ψηφοφορίες :

    Ψήφισαν την κατασκευή της πανάκριβης (21.5 εκατομμύρια) Μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων γερμανικής τεχνολογίας, της οποίας την κατασκευή και διαχείριση θα αναλάβει μεγαλοεργολάβος (π.χ. Μπόμπολας), απορρίπτοντας την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση .
    Ψήφισαν την ενοικίαση εργαζομένων με άθλιες συλλογικές συμβάσεις εργασίας (2μηνες , 5μηνες, 27μηνες) Και θα συνεχίσουν σε αυτή την επιλογή, αντί της μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη δικαιώματα.
    Ψήφισαν τον υπέρογκο δανεισμό (4.5 εκατομμύρια) για την εξόφληση παλιών χρεών, αντί της διεκδίκησης από τους οφειλόμενους πόρους από την κυβέρνηση.

     Η Λαϊκή Συσπείρωση πιστή στις θέσεις της καταψήφισε αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα. Καλεί τα σωματεία των εργαζομένων , όλους τους φορείς  του Δήμου (γονέων και κηδεμόνων , πολιτιστικοί , αθλητικοί, γυναικών, κλπ.) να δημιουργήσουν μέτωπο κοινό και να παλέψουν να μην εφαρμοσθεί αυτή η πολιτική.