Εορτολόγιο

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Κυριακή αύριο και το Δήλεσι θα βρει την ηρεμία του

Επιτέλους, και συγχωρήστε με, φθάνει εκείνος ο λυτρωτικός χρόνος όπου η κατά τα άλλα συμπαθέστατη Αθήνα, θα μας αφήσει να ζήσουμε ειρηνικά μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι.
Νιώθω πολύ μεγάλη ανακούφιση, επειδή τελειώνει και φέτος το μαρτύριο μαζί με τους παραθεριστές να έρχεται και η βαρβαρότητα των Αθηνών.

Καλά αγαπητοί μας παραθεριστές, όταν αποφασίζετε να αφήσετε το κλεινόν Άστυ, την Αθήνα σας και να εκδράμετε στας εξοχικάς κατοικίας σας, τας οποίας όψιμα θυμηθήκατε, ένεκα και της κρίσεως και της ανέχειας να ταξιδέψετε σε άλλα πολυσύχναστα και ξακουστά μέρη εγχωρίως ή και στο εξωτερικό, είναι ανάγκη αυτήν την βαρβαρότητα των Αθηνών την οποία εσείς κατανοείτε ως πολιτισμός, να την μεταφέρετε και σε μας για να "εκπολιτιστούμε";



Αρέσκεστε, την βρίσκεται δηλαδή, με το να δημιουργείτε μποτιλιαρίσματα, να παρκάρετε όπου νάναι, να αδιαφορείτε για τον διπλανό σας, να οχλαγωγείτε, κάποιοι από εσάς νεαρής ηλικίας να γκαζάρετε, κάποιοι άλλοι να αναπτύσσετε τρελές ταχύτητες στην, ο θεός να την κάνει, Λεωφόρο Σχηματαρίου;

Καλά, εκείνοι που μένουν δύο και τρία χιλιόμετρα μακρυά από το κέντρο, όταν ως είθισται κάθε Τετάρτη να γίνεται Λαϊκή Αγορά,  φέρνουν το αυτοκίνητό τους κοντά στην "Λαϊκή", οι υπόλοιποι, τι έχετε, Πάρκινσον, δεν μπορείτε να προμηθευτείτε ένα καρότσι να βάλετε τα τρόφιμα σας και να πάτε με τα πόδια , που ο καλός θεούλης σας τα έδωσε για να περπατάτε, στο σπίτι σας;
Φαντάζει τόσο απολίτιστο κάποιος να μην φέρνει μαζί με τον εαυτούλη του και το αυτοκίνητο, επειδή η πεζοπορία είναι σπορ ή προνόμιο όσων έχουν καρδιολογικά προβλήματα με παχυσαρκία μαζί;

Και δεν είστε μόνο εσείς, τα βράδια κατακλύζουν τις παραθαλάσσιες αλάνες  τσούρμο γύφτων και νταλικιέριδων.
Ο δε Δήμος, μιας και μας έχει γράψει κανονικά εκεί που δεν πιάνει μελάνι, ούτε αυξάνει τους χώρους υποδοχής σκουπιδιών, ούτε φωταγωγεί επαρκώς τους δρόμους, ούτε διαμορφώνει τους κοινόχρηστους χώρους ώστε όλοι να μπορούν να χαρούν μια βόλτα στην παραλία.
Έχει διαμορφώσει την Πλάκα Σχηματαρίου και δεν αναγνωρίζει Δήλεσι πέραν της Πλάκας.
Θα μου πείτε, Γεωργίου είναι αυτός. Τι να κάνουμε.
Υπάρχουν και δημοτικοί σύμβουλοι όμως, που και αυτοί περιμένουν να στηλιτεύσουν της στάση του δημάρχου μήπως και γίνουν δήμαρχοι στην θέση του.
Υπάρχουν και οι δημοτικές εκλογές για να μην ψηφίσετε τους ίδιους δημοτικούς συμβούλους και τον ίδιο Δήμαρχο. Αλλά που!!!
Παράλληλα δίνεται η ευκαιρία στους λεγόμενους "Πολιτιστικούς" Συλλόγους να κάνουν τα γλέντια τους. Η μόνη δικαιολογία ύπαρξής τους είναι τα γλέντια.
Το τι υπάρχει ή δεν υπάρχει στην πόλη, τι προβλήματα έχει ή δεν έχει η πόλης, ενδιαφέρει μόνο όσους εκ των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων θέλουν να γίνουν δημοτικοί σύμβουλοι.
Εμπόριο να γίνεται.


http://dilesi58.blogspot.gr/2013/08/blog-post_31.html