Εορτολόγιο

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                         
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ                                                           
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ                              
      ΒΟΙΩΤΙΑΣ


                     ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

                     Το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», όπως το εισηγείται το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, είναι μια αδικαιολόγητη και ΑΡΝΗΤΙΚΗ για το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας και για το Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδα της Λιβαδειάς
                    Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, είχε ζητήσει από πολύ νωρίς, την στελέχωση του Πανεπιστημίου με διορισμό μελών ΔΕΠ και την αναβάθμισή του,  με ίδρυση νέων τμημάτων, αίτημα που είχ απευθυνθεί και προς την Διοικούσα Επιτροπή.

                    Ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς πρότεινε στον αρμόδιο Υπουργό, ουσιαστική και βιώσιμη λύση, στο δήθεν οικονομικό πρόβλημα που επικαλέστηκε το Υπουργείο, παρόντων όλων των φορέων, ζητώντας την νομοθετική ρύθμιση, ώστε η Περιφέρεια, να διαθέσει 200.000 ευρώ από τους ΚΑΠ, για την αντιμετώπιση των λειτουργικών εξόδων του Πανεπιστημίου, δηλαδή από 100.000 ευρώ για κάθε ένα από τα πανεπιστημιακά τμήματα.
                    Ο Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας κ. Δημ.  Παναγιωτόπουλος, σε τεκμηριωμένη και απόλυτα αιτιολογημένη μελέτη αναλύει και αποδεικνύει, ότι το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, έχει όλα αυτά τα αναγκαία και ουσιαστικά  στοιχεία που το καθιστούν βιώσιμο.
                        Όλα αυτά αγνοήθηκαν.
                    Οι εξελίξεις αποκαλύπτουν τις αληθινές προθέσεις του Υπουργείου, που «αξιοποιώντας» την ολιγωρία της Διοικούσας Επιτροπής, στην στελέχωση του Πανεπιστημίου και με πρόσχημα την διαβούλευση, ώστε να έχει το άλλοθι, και να «ρίξει στάχτη στα μάτια», υλοποιεί τις ήδη προειλημμένες αποφάσεις, ερήμην των φορέων.
                    Απαιτούμε την ανάκληση του σχεδίου ΑΘΗΝΑ, γα να παραμείνει και συνεχίσει την επιτυχή πορεία του, το Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης. στην πόλη της  Λιβαδειά,
                    Καταλογίζονται πολιτικές ευθύνες, σε αυτούς που θα αποφασίσουν τελικά στο κλείσιμο της Σχολής της Λιβαδειάς.
                    Η Λιβαδειά δικαιούται την Τριτοβάθμια Σχολή και εμείς, συνεχίζουμε τον αγώνα και την διεκδίκηση της.