Εορτολόγιο

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ.  Ν. Βοιωτίας

Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη

Θέμα: Απαλλαγή από τα τέλη του έκτακτου ειδικού τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε..Ε.Τ.Η.Δ.Ε) των δικαιούχων κατοικιών από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, κατόχων προσωρινών παραχωρητηρίων.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4021/2011 ορίσθηκε ότι υποκείμενο του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε) τυγχάνουν ο ιδιοκτήτης ή ο επικαρπωτής του ακινήτου.

Στους δικαιούχους που κληρώθηκαν κατοικίες από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας παραχωρήθηκε προσωρινώς και μόνο σε αυτούς η χρήση των κληρωθέντων κατοικιών, προκειμένου να κατοικούν εντός αυτών οι δικαιούχοι με τις οικογένειες τους, απαγορευμένης ρητά της παραχώρησης χρήσεως των ή της εκμισθώσεως των.
Τούτο προκύπτει αβίαστα και από τα καταρτισθέντα μεταξύ των δικαιούχων και του Ο.Ε.Κ. προσύμφωνα.
Συνεπώς άκυρα, αβάσιμα και απαράδεκτα επιβάλλεται σε βάρος τους το εν λόγω τέλος, ως μη νόμω υποχρέων, καθ’ όσον η κυριότητα των διαμερισμάτων τούτων ανήκει στο Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας» εφόσον δεν έχει καταρτισθεί ακόμη οριστικό συμβόλαιο παραχώρησης και δεν έχει επέλθει μεταγραφή τούτου, κατά τις διατάξεις του Νόμου.
Εν όψει των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
α) Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η απαλλαγή των με προσωρινά παραχωρητήρια δικαιούχων Εργατικής Κατοικίας από το Ειδικό τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε) και η έκδοση ενημερωτικής εγκυκλίου προς τους εμπλεκόμενους φορείς, προς άρση των νομικών αμφισβητήσεων;
β) Πως θα αντιμετωπισθεί το ζήτημα εφόσον χρήστες των άνω διαμερισμάτων καταβάλουν έστω την πρώτη δόση και πως θα τους επιστραφούν ή θα αποδοθούν τα καταβληθέντα;

Η ερωτώσα  Βουλευτής Βοιωτίας
Βασιλική Τσόνογλου - Βυλλιώτη