Εορτολόγιο

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Άρχισαν τα μαθήματα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Τανάγρας
με απόλυτη επιτυχία
Στα θρανία κάθισαν οι πρώτοι ενήλικες μαθητές του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Τανάγρας. Τα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων ξεκίνησαν με απόλυτη επιτυχία. Συγκεκριμένα, στις 15 Νοεμβρίου 2013 το ΚΔΒΜ Τανάγρας ξεκίνησε το 1ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με αντικείμενο Αγγλικά στο χώρο εργασίας.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων έληξε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2013 με πολύ μεγάλη συμμετοχή, καθώς ο αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε τις 450. Σύμφωνα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος κατά το εκπαιδευτικό έτος 2013 – 2014 αναμένεται να υλοποιηθούν προγράμματα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν σταδιακά. Οι παρακολουθήσεις των μαθημάτων θα γίνονται σε διάφορους δημοτικούς χώρους του Δήμου μας κατά τις απογευματινές ώρες. Για τη χορήγηση βεβαίωσης παρακολούθησης θα τηρηθεί παρουσιολόγιο, με δυνατότητα απουσίας 5 ωρών στα 25ωρα μαθήματα και 10 στα 50ωρα.
 Οι εκπαιδευόμενοι που θα παρακολουθήσουν τα προγράμματα, θα ειδοποιούνται τηλεφωνικά ή με γραπτό μήνυμα με την έναρξη κάθε νέου τμήματος. Επίσης, μπορούν καθ΄ όλη τη διάρκεια υλοποίησης των προγραμμάτων να αναζητούν και στην ιστοσελίδα του Κ.Δ.Β.Μ. Τανάγρας http://www.tanagra.gr/?page_id=4032 τη σειρά κατάταξής τους, σύμφωνα με τον αριθμό πρωτοκόλλου που έλαβαν κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους.


 Οι εκπαιδευόμενοι έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τα εν λόγω προγράμματα πολύ κοντά στον τόπο διαμονής τους.  Αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του δήμου Τανάγρας, που επέλεξε να δημιουργήσει τμήματα σε όλη την επικράτεια του, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο το έναυσμα και την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες που επιθυμούν, να συμμετέχουν χωρίς να χρειαστεί να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις.
Η Δημοτική Αρχή, καθώς και οι υπεύθυνοι του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, θέλουν να συγχαρούν τους πολίτες για το έντονο ενδιαφέρον τους στα προγράμματα και να ευχαριστήσουν ιδιαιτέρως το Διευθυντή του Λυκείου Σχηματαρίου κ. Χρήστου Χρήστο οποίος παραχώρησε αίθουσες του σχολείου  για την διδασκαλία των εν λόγω τμημάτων στην Δ.Ε. Σχηματαρίου.
Θα ακολουθήσουν μαθήματα και στις άλλες Δ.Ε. του Δήμου Τανάγρας.
Όσοι πολίτες επιθυμούν να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα, μπορούν να επικοινωνήσουν με την ομάδα έργου (Λέτη Μαρίνα, Τσάμος Γεώργιος) τις καθημερινές και ώρες 12:00-14:00 στο τηλ.: 22623-51.103 ή εναλλακτικά στο e-mail: kdvm905@gmail.com
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» και χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ