Εορτολόγιο

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ:  Κον  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  ΒΟΙΩΤΙΑΣ  ,  Κον  ΜΟΥΛΚΙΩΤΗ  ΓΕΩΡΓΙΟ
             ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΜΕΛΩΝ
             Μ.Μ.Ε      
                ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
                                    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούσαν και αποτελούν το 99,9% των επιχειρήσεων στην χώρα μας. Παράλληλα είναι και οι μεγαλύτεροι παραγωγοί θέσεων εργασίας που για την Ελλάδα αγγίζει το 85,2% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, ενώ η σημασία τους στην δημιουργία και διατήρηση θέσεων απασχόλησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο έχει αναγνωριστεί και από σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 
Τα τελευταία χρόνια η πρωτοφανής οικονομική κρίση που βιώνουμε έχει πλήξει κυρίως τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Η κατακρήμνιση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών έχει προκαλέσει συντριπτική πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων που σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση και την έλλειψη ρευστότητας έχουν οδηγήσει σε δεκάδες χιλιάδες λουκέτα και απώλειες  θέσεων απασχόλησης. 


Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται τόσο στα επίσημα στοιχεία της ερευνάς εργατικού δυναμικού για την απασχόληση στην Ελλάδα όσο και στις εκθέσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της ΕΕ όπου υπολογίζεται ότι την τελευταία τριετία έχουν κλείσει ορίστηκα 120.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην χώρα μας. Σημειωτέον ότι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες μέσα σε αυτό το δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες αντιστάσεις στο θέμα των απολύσεων εργαζομένων, ενώ είναι πλέον κοινός τόπος ότι η ανάπτυξη στη χώρα μας θα έρθει μόνο μέσα από την προστασία και ενθάρρυνση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας.

Δυστυχώς, όμως, ο τελευταίος νόμος του Υπουργείου Ανάπτυξης για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, που τελικά ψηφίστηκε παρά τις έντονες αντιδράσεις της μεγάλης πλειοψηφίας του επιχειρηματικού κόσμου, κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με ορατό τον κίνδυνο εκτεταμένης ολιγοπώλησης της Ελληνικής αγοράς, χειραγώγησης των τιμών και εν τέλει περεταίρω φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας.

Είναι πραγματικά παρήγορο ότι παρά τα έντονα σημάδια εξάντλησης και παραίτησης που παρουσιάζει το πολιτικό προσωπικό της χωράς μας, απόρροια της αδιάλλακτης στάσης των δανειστών μας και της έλλειψης προσανατολισμού που αυτή δημιουργεί, υπάρχουν ακόμα πολιτικά πρόσωπα, όπως εσείς, που δεν έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και κυρίως με την κοινή λογική.

Θα θέλαμε λοιπόν με την επιστολή αυτή να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την στήριξη που έμπρακτα παρείχατε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχή μας μέσα από την απόφαση σας για το μη άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές κατ’ εφαρμογή του Νόμου 4177/2013.

Η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ  συγχαίρει τον Αντιπεριφερειάρχη  Κον  Μουλκιώτη Γεώργιο για την απόφαση του να μην επιτρέψει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Την απόφαση αυτή το Δ/Σ της ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ  την χαρακτηρίζει  ¨Σταθμό¨ και δικαιώνει τον αγώνα όλων των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Στην αγορά δεν λείπει χρόνος……
Λείπει  ΧΡΗΜΑ





                                ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ ΤΗΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΧΑΡΑΤΣΗΣ     ΧΡΗΣΤΟΣ                   ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ