Εορτολόγιο

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2013

Μοναδικές εμπειρίες με μια επίσκεψη στην Νεμέα το τριήμερο 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2013.
 
Το τριήμερο  6 Σεπτεμβρίου (Παρασκευή),  7 Σεπτεμβρίου (Σάββατο) και 8 Σεπτεμβρίου 2013 (Κυριακή), η μυθική Νεμέα μας προσφέρει μοναδικές εμπειρίες. Μπορεί η γιορτή των Κισσοτόμων (εμπνευσμένη από τον κισσό - ένα σύμβολο του θεού Διόνυσου) της αρχαιότητας να μην υπάρχει πλέον στις μέρες μας, αλλά ο καθιερωμένος στην συνείδηση των οινόφιλων –και όχι μόνο- θεσμός «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας» συνεχίζει να προβάλλει τον απύθμενο οινικό πλούτο και τον εκπληκτικό οινικό πολιτισμό της μεγάλης αμπελουργικής ζώνης της Νεμέας.  

Έτσι κάθε χρόνο την ίδια πάντα εποχή,  στις γειτονιές και στις πλατείες της Νεμέας γίνονται πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις, ένα γνήσιο λαϊκό ξεφάντωμα, με δημοτικές, λαϊκές ορχήστρες, χορωδιακά, θεατρικά δρώμενα και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα λειτουργεί έκθεση κρασιών των παραγωγών της Νεμέας στην οποία κάθε επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τα υπέροχα κρασιά της Νεμέας, ενώ έχει την ευκαιρία εκτός από τους μυθικούς χώρους της Αρχαίας Νεμέας, τις ομορφιές των λόφων με τα αμπέλια και  τα Οινοποιεία της περιοχής, να έρθει σε άμεση επαφή με μια σπουδαία αρχαιολογική παράδοση και ένα μοναδικό και απύθμενο οινικό πολιτισμό.
Τα οινοποιεία της Νεμέας, το τριήμερο 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2013 θα έχουν τις πόρτες των οινοποιείων και των κελαριών με τους πολύτιμους οινικούς θησαυρούς που έχουν, ανοιχτές για να υποδεχτούν τους επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τους πολύτιμους καρπούς των αμπελώνων της Νεμέας. 

Όλο το άρθρο εδώ