Εορτολόγιο

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ 2013 - 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος», μέσα στο πλαίσιο των στόχων και σκοπών του να συμβάλει στη γνωριμία και διάδοση των Καλών Τεχνών στην πόλη της Θήβας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τις δράσεις του Εικαστικού Τμήματος, με τη διοργάνωση «Σεμιναρίων Ιστορίας και Κατασκευής Ψηφιδωτού 2013 - 2014», με εισηγητή τον κο Στεργίου Νίκο, Συντηρητή Αρχαιοτήτων και Ψηφιδογράφο.
Τα Σεμινάρια θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, 5.00 – 7.00 μμ.
Έναρξη Σεμιναρίων: Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου
 
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ιστορία της Τέχνης του Ψηφιδωτού, από την αρχαιότητα μέχρι τις σύγχρονες τάσεις. Η κάθε ιστορική περίοδος αλλά και τα διαφορετικά πολιτιστικά χαρακτηριστικά της κάθε περιόδου και περιοχής, έδωσαν μια τεράστια ποικιλία έκφρασης μέσα από την τέχνη του ψηφιδωτού, η οποία ήταν ενεργά διαδραστική με τις υπόλοιπες μορφές τέχνης (ζωγραφική, αγγειογραφία, αρχιτεκτονική, μικρογραφίες), τις οποίες κάποιες φορές επηρέασε σημαντικά.
Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν τα δικά τους ψηφιδωτά, μαθαίνοντας στην πράξη τις διάφορες τεχνικές κατασκευής τους, τα είδη των ψηφίδων και τα κονιάματα που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν αλλά και σήμερα.
Πληροφορίες: τηλ. 6978120863 και eleitroxos@yahoo.gr.
 
Μετά τιμής,