Εορτολόγιο

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: «ΟΠΩΣ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΝΑ ΚΟΥΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΧΡΕΗ»

Με μία πρόταση που πραγματικά βγαίνει μέσα από τον κάθε Έλληνα φορολογούμενο Έλληνα πολίτη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζήτησε από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Αρχαιολογική Εταιρεία να παρέμβει όσο είναι δυνατόν προς τις ελληνικές τράπεζες, για να διευκολύνει τους χιλιάδες Έλληνες που είναι εγκλωβισμένοι με υπέρογκα δάνεια.

Η έκκληση του Αρχιεπισκόπου έρχεται την στιγμή που οι μισθοί έχουν στην κυριολεξία εξανεμιστεί ενώ τα βάρη από τα δάνεια συνεχίζουν να είναι αμετάβλητα παρά την ύφεση και τις περικοπές. Ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε να επιμηκυνθούν και να αποπληρωθούν τα δάνεια του κόσμου, χωρίς να υπάρξουν και άλλες επιβαρύνσεις στον κόσμο "που δεν αντέχει άλλο", ενώ επισήμανε ότι πολλοί συμπολίτες μας κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.


Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζήτησε το πιο λογικό και δίκαιο που όλοι οι πολίτες ζητούν, την περικοπή των δανείων κατά το πρότυπο της περικοπής των μισθών. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος, "Όπως κόβονται οι μισθοί και περικόπτονται τα εισοδήματα των ανθρώπων να κουρέψουν και οι τράπεζες τα χρέη των Ελλήνων".