Εορτολόγιο

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Από φίλο αναγνώστη


Δριμύτατη κριτική στην τρόικα για τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα άσκησε κατά τη σημερινή ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αυστριακός Χάνες Σβόμποντα.
"Η τρόικα ζητά πράγματα, τα οποία σίγουρα θα χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση του ελληνικού πληθυσμού" επισήμανε ο Χάνες Σβόμποντα, συμπληρώνοντας πως η Ελλάδα εκβιάζεται κατά κάποιον τρόπο από την τρόικα.
Σύμφωνα με το πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας, τα προτεινόμενα από την τρόικα, το ΔΝΤ, την Ευρωπαική Επιτροπή και την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, μέτρα λιτότητας, αποδυναμώνουν την αγοραστική δύναμη, μειώνουν τα φορολογικά έσοδα, τις συντάξεις και τους μισθούς.
Για τους λόγους αυτούς, ο ίδιος ζήτησε μια "εναλλακτική τρόικα" επισημαίνοντας πως απαιτείται ένας άλλος δρόμος από αυτόν που προτείνει η "ορθόδοξη τρόικα" και ακόμη πως η Ελλάδα χρειάζεται συμβουλές και όχι υπαγορεύσεις, ούτε και έναν "παιδονόμο με τη βέργα".
Συμπερασματικά, ο κ. Σβόμποντα υπογράμμισε στην ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πως η βοήθεια για την Ελλάδα είναι επίσης μια βοήθεια για την Ευρωζώνη και για την Ευρωπαϊκή

ΑΠΟ  enikos.gr