Εορτολόγιο

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Δελτίο Τύπου

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Βοιωτίας
  
Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2012
  
Η Άρια Αγάτσα στη Βουλή το θέμα μη επιβολής Ε.Φ.Κ. στο κρασί
Η Βουλευτής Βοιωτίας κυρία Αριάδνη Αγάτσα κατάθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον κ. Ε. Βενιζέλο, υπουργό Οικονομικών, για να μην επιβληθεί Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί, επισημαίνοντας τις καταστροφικές συνέπειες για την αμπελουργία και την γεωργία, ειδικότερα στο Νομό Βοιωτίας.
Η Ερώτηση της κυρίας Αριάδνης Αγάτσα έχει ως εξής:
 
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Βοιωτίας
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ:  Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
 Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2012
ΘΕΜΑ: Επιβολή Ε.Φ.Κ. στο κρασί
Κύριε Υπουργέ,
η αμπελουργία και το κρασί δεν αποτελεί απλώς παράδοση και πολιτισμό για την πατρίδα μας και την Μεσόγειο, αλλά χαρακτηρίζει έναν σημαντικό και αναπτυσσόμενο παραγωγικό και ανταγωνιστικό τομέα της εθνικής μας οικονομίας, που βασίζεται στην ελληνική γεωργία.
Με δεδομένη την σημερινή δύσκολη οικονομική κρίση και τις επιβαρύνσεις στην ελληνική αμπελουργία από τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές, η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στο κρασί θα είναι ένα τελειωτικό κτύπημα στο κρασί και την αμπελουργία, με σοβαρότατες επιπτώσεις στην ήδη πάσχουσα γεωργία του Νομού Βοιωτίας.
Θα πρέπει να επισημανθεί πως σε καμία χώρα της Ευρώπης, ούτε στη Γερμανία έχει επιβληθεί Ε.Φ.Κ. στο κρασί.
Ερωτάστε
1.      Προτίθεται η κυβέρνηση να επιβάλλει Ε.Φ.Κ. στο κρασί με γνωστές τις καταστροφικές συνέπειες για τη γεωργική παραγωγή και την εθνική οικονομία;
2.      Προτίθεται η κυβέρνηση να λάβει ειδικά μέτρα προστασίας και ανάπτυξης της ελληνικής αμπελουργίας και προώθησης του κρασιού;
Αριάδνη Αγάτσα
Βουλευτής Ν. Βοιωτία
 
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΑΓΑΤΣΑ