Εορτολόγιο

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Ούτε καν τα προσχήματα για την παράνομη υλοτόμηση

Σήμερα ξεφύλλισα την εφημερίδα Ελεύθερος Λόγος. Όταν έφτασα λοιπόν στη σελίδα 5 δεν πίστευα στα μάτια μου, στη στήλη με τίτλο Νέα Δερβενοχωρίων από τον κύριο Χρήστο Μίχα του Ευαγγέλου αναφέρεται κατα λέξη:

"Είναι γνωστό ότι οι καιρικές συνθήκες κατα τη διάρκεια του χειμώνα στα Δερβενοχώρια είναι ιδιαίτερα δυσμενείς, οι ανάγκες θέρμανσης των νοικοκυριών είναι τουλάχιστον για πέντε μήνες. Λίγη κατανόηση όμως από τις αρχές, εξάλλου τα δάση δεν αφανίστηκαν από παράνομους υλοτόμους, πέραν των άλλων όμως οι κάτοικοι αν και κατείχαν τίτλους ιδιοκτησίας για αυτά και μάλιστα από πολύ παλαιά, σε αντίθεση με άλλες περιοχές που τα κέρδισαν με δικαστικές αποφάσεις, διατηρούν ακόμη τη νομή τους."

Και ρωτάω τα εξής αφελή:
Αγαπητέ κύριε αρχισυντάκτη της τοπικής εφημερίδας διαβάσατε το συγκεκριμένο απόσπασμα πριν το δημοσιεύσετε; Άραγε τι έχει να κερδίσει ο αναγνώστης σας ή  η εφημερίδα σας από την έκκληση του  κυρίου Μίχα προς τις αρχες ωστε να κάνουν τα στραβά μάτια; Παρακαλώ λοιπόν είτε να δικαιολογήσετε την συγκεκριμένη δημοσίευση είτε να αποδεχτείτε οτι σας "ξεφυγε".

Κύριε Μίχα,
                  η λογική του κράτους που κάνει τα στραβά μάτια μας έφερε στην κατάσταση που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Εάν λοιπόν το δασαρχείο κάνει τα στραβα μάτια στους παράνομους υλοτόμους τότε γιατι να μην κάνει και η αστυνομία τα στραβά μάτια στον κλέφτη που θα μπει στο σπίτι σας; Μπορεί και ο κλέφτης να κρυώνει και να χρειάζεται λεφτά για πετρέλαιο.
Εάν λοιπόν κύριε Μίχα εσείς και οι συνχωριανοί σας θέλετε να κόψετε ξύλα ακόμα και σε ιδιόκτητη δασική έκταση οφείλετε να πάρετε άδεια από το δασαρχείο, γιατί παρόλο που μπορεί να σας ανήκουν κάποιες δασικές εκτάσεις δεν σας ανήκουν και τα δέντρα που βρίσκονται μέσα σε αυτές, τα δέντρα αυτά ανήκουν σε όλο τον ελληνικό λαό και δεν έχετε κανένα δικαίωμα να τα στερείται από τις επόμενες γενιές.
Αλήθεια κυριε Μίχα πόσοι απο αυτούς που υλοτομούν παρανόμως φύτεψαν ποτέ τους έστω και ένα πεύκο;
Πόσοι από εσάς διαθέσατε έστω και 1 λεπτό από τη ζωή σας για να προστατέψετε τα δάση τους καλοκαιρινούς μήνες;
Κυριε Μίχα παρακαλώ απαντήστε μου δημοσίως έτσι ώστε να μπορέσουμε όλοι να καταλάβουμε τη λογική σας.

Κωνσταντίνος Θεοδώρου του Αθανασίου
Ιδρυτικό μέλος των Εθελοντικών Δυνάμεων Σχηματαρίου