Εορτολόγιο

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ούτε καν τα προσχήματα για την παράνομη υλοτόμηση Νο 2

Σε συνέχεια στο πολύ εύστοχο κείμενο που αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος  Α. Θεωδόρου και δημοσιεύτηκε στο Blog σας σε ότι αφορά την παράνομη υλοτόμηση θα ήθελα να συμφωνήσω και συμπληρώσω τα εξής.
Είναι άξιο απορίας να βλέπουμε  έκκληση από «λογικό» άνθρωπο να γίνουν τα στραβά μάτια από τις αρμόδιες αρχές  για την παράνομη υλοτόμηση με πρόσχημα το κρύο! (Φυσικά η απορία μας έχει να κάνει και με την δημοσίευση της επιστολής.)
Ως μέλος αλλά και Αντιπρόεδρος των Εθελοντικών Δυνάμεων Σχηματαρίου στέλνω φωτογραφίες που τράβηξαν μέλη του ΔΣ στην ευρύτερη δασική περιοχή των Δερβενοχωρίων που δεν χωρά καμία αμφιβολία για την κατάντια των Δασών που μας περιβάλουν, κατάντια που ευθύνονται ορισμένοι ανεύθυνοι κόβοντας τα λιγοστά πεύκα που μας απέμειναν.
Είναι οξύμωρο από την μια να κινητοποιούνται και να συμμετέχουν  δεκάδες πολίτες    κάθε χρόνο και να γίνονται δεντροφυτέψεις στα κατεστραμμένα δάση μας, να γίνονται ομάδες πυρασφάλειας σε όλη την περιοχή και να τρέχουν ένα καλοκαίρι ολόκληρο για να σωθεί έστω και ένα δέντρο, και από την άλλη ορισμένοι ανεγκέφαλοι να κόβουν για πλάκα ένα δέντρο που κάνει πάνω από 50 χρόνια να μεγαλώσει.
Περιμένουμε να δούμε αν θα πάρουν θέση ευθύνης οι αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και η τοπική κοινωνία που θίγετε ευθέως.

Γιάννης Ε. Παπακωνσταντίνου.