Εορτολόγιο

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2011

Μειωμένα πρόστιμα για τα αυθαίρετα

Περαιτέρω μείωση των προστίμων για τα αυθαίρετα ζήτησε ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής για την αυθαίρετη δόμηση.


Στην ομιλία του ο Μιχάλης Γιαννάκης προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι με αυτές τις αλυσιτελείς ρυθμίσεις και τα υπέρογκα πρόστιμα τα έσοδα του Δημοσίου δεν θα αντιστοιχούν στα προσδοκώμενα, αφού οι υπόχρεοι -υπ’ αυτές τις οικονομικές συνθήκες- δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Μιχάλης Γιαννάκης στις περιοχές του Δηλεσίου, του Αγίου Βασιλείου και της Αλυκής, τονίζοντας ότι «σε αυτές τις περιοχές δεν υπάρχουν βίλες, αλλά μικρά σπίτια από μεροκαματιάρηδες, που δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις μελλοντικές δόσεις της ρύθμισης».

Τέλος, ο Μιχάλης Γιαννάκης κάλεσε τον Υπουργό Περιβάλλοντος να επισκεφθεί ο ίδιος την περιοχή του Ασωπού και να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα που δεν κατάφερε να λύσει η προκάτοχός του ενώ κατηγόρησε τον κύριο Παπακωνσταντίνου για αβελτηρία σε σχέση με την απορρύπανση του Ασωπού.

Δείτε εδώ την ομιλία του Μιχάλη Γιαννάκη