Εορτολόγιο

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 2 Σεπτεμβρίου 2011

Με την κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος και του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης για τις Υποδομές, Μεταφορές και Δίκτυα, συνεχίστηκε - μετά από οδηγίες του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά -  η διαδικασία Εσωτερικής Διαβούλευσης για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Γραμματέας Προγράμματος, βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Αν. Γραμματέας Προγράμματος, βουλευτής Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης, ο Τομεάρχης Δημοσίων Έργων, βουλευτής Ιωαννίνων, κ. Σταύρος Καλογιάννης, ο Τομεάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών, βουλευτής Κοζάνης, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, πλαισιωμένοι από τους, κ.κ. Σάββα Αναστασιάδη, Αν. Τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών, βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Παντελή Σκλιά, Διευθυντή Γραμματείας Προγράμματος, και τους ειδικούς συνεργάτες κ.κ. Ευαγγελία Τσάγκα, Δημήτρη Παπαγιαννίδη και τον καθηγητή ΕΜΠ Κωνσταντίνο Μαγουλά. Στη συνεδρίαση  επεξεργάστηκαν το πλαίσιο προγράμματος για τις Υποδομές, τις Μεταφορές και τα Δίκτυα με τίτλο «Υποδομές, Μεταφορές, Δίκτυα: Η Ελλάδα του Μέλλοντος».

Η ομάδα εργασίας:
-Ανέλυσε την εικόνα που παρουσιάζει ο κλάδος των Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τονίζοντας τη μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
-Προσδιόρισε ως κεντρικό στόχο της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας την «Ισόρροπη ανάπτυξη όλης της Ελλάδας».
-Συζήτησε για τις αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν για τη Βελτίωση και απλούστευση του θεσμικού πλαισίου.
-Επισήμανε τις βελτιωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον Εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης.
-Διαμόρφωσε νέες προτάσεις για Κλασσικά και ευρηματικά χρηματοδοτικά εργαλεία.
-Κατέγραψε «έξυπνες» πολιτικές, που θα καταστήσουν την Ελλάδα διεθνές εμπορευματικό κέντρο και κόμβο συνδυασμένων μεταφορών.
-Ανέπτυξε το πλαίσιο για Έργα κοινωνικής ανταποδοτικότητας.
-Έθεσε ως προτεραιότητα την ανάπτυξη και την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης Πολιτικής Δικτύων, με τίτλο «Η Ψηφιακή Ελλάδα».


Το επόμενο διάστημα, η Γραμματεία Προγράμματος θα πραγματοποιήσει ανάλογες συσκέψεις με το σύνολο των τομέων και των Γραμματειών του κόμματος, ώστε να διαμορφωθεί πλήρως η πρόταση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, πριν ξεκινήσει ο τελικός κύκλος Ανοικτής Διαβούλευσης με τη Κοινωνία.

Σε σχετική δήλωση ο Αν. Γραμματέας Προγράμματος και Βουλευτής Βοιωτίας Μιχάλης Γιαννάκης  ανέφερε τα εξής :

« Οι πόροι του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έχουν μειωθεί δραστικά οδηγώντας ολόκληρη τη χώρα σε παρατεταμένη ύφεση, στερώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας από τους συμπολίτες μας και έργα πνοής για τον τόπο. Δυστυχώς η κυβέρνηση αντί να επισπεύσει το ΕΣΠΑ δείχνει ανίκανη και κατώτερη των περιστάσεων σε ότι αφορά το κομμάτι της ανάπτυξης.

Η ελληνική περιφέρεια θυμίζει περισσότερο απαξιωμένη και εγκαταλελειμμένη από ποτέ. Οι ερασιτεχνισμοί και η προχειρότητα της σημερινής κυβέρνησης οξύνουν περισσότερο την ύφεση και απομακρύνουν τις όποιες ελπίδες για ανάκαμψη στο μέλλον.

Η Νέα Δημοκρατία με όραμα και συγκεκριμένες δράσεις στοχεύει στην επανένταξη της χώρας στο επίκεντρο των εξελίξεων τους διεθνούς εμπορίου και των μεταφορών καθώς και στην ισόρροπη ανάπτυξη όλης της χώρας».