Εορτολόγιο

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Πνιγμός ηλικιωμένου στο Δήλεσι

 
Ένας 83χρονος πνίγηκε στη θαλάσσια περιοχή «Παραλία Ναυτικού Ομίλου Δηλεσίου», του Δήμου Σχηματαρίου στις 23-8-2011. Ο άτυχος άντρας έχασε τις αισθήσεις. Ο θάνατος του διαπιστώθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας.


Tanagranews: Έτσι απλά περνάει μια είδηση για έναν άνθρωπο που άφησε την τελευταία του πνοή στην παραλία.
Πολλοί είπαν «83? Τα είχε φάει τα ψωμιά του»
Αυτή είναι όμως η γύμνια και η προχειρότητα που περιβάλει την κοντινότερη πλαζ του Δήμου μας στο Δήλεσι. Αυτός ο άνθρωπος ίσος είχε σωθεί αν υπήρχε γιατρός η ένα ασθενοφόρο να δώσει τις πρώτες βοήθειες που είναι απαραίτητες τα πρώτα 5-10 λεπτά.
Μην ξεχνάμε ότι στο Δήλεσι και την ευρύτερη περιοχή ο κόσμος που κάνει μπάνιο ανέρχεται σε χιλιάδες και όχι σε δεκάδες!...ενώ και οι κάτοικοι που διαμένουν εκεί είναι δεκάδες χιλιάδες.

Τι να τον κάνω τον ναυαγοσώστη που κάθετε στην Πλάκα πάνω σε ένα πύργο ξύλινο και το παίζει σωτήρας, όταν έστω και αυτόν που θα «σώσει και βγάλει στην παραλία» δεν υπάρχει κανείς να τον υποστηρίξει και πρέπει να τον πάς 30 χιλιόμετρα μακριά στην Θήβα για πρώτες βοήθειες?

Ευελπιστούμε να δούμε μόνιμο γιατρό η ασθενοφόρο στο Δήλεσι για πάν ενδεχόμενο, και να υπάρχει ένα σημείο που ο καθένας θα μπορεί να τρέξει για τις πρώτες βοήθειες.