Εορτολόγιο

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Κόκκινα τα νερά της ΛΑΡΚΟ

Κοκκίνισαν σήμερα τα νερά της Λάρυμνας. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για βλάβη στις βαλβίδες των φίλτρων της μεταλλουργικής Βιομηχανίας της ΛΑΡΚΟ. 

Από το πρωί κιόλας, όταν ο πρόεδρος της κοινότητας  Λάρυμνας ήρθε αντιμέτωπος με τον κόκκινο επισκέπτη στα νερά του Ευβοϊκού, απευθύνθηκε στους υπεύθυνους της εταιρείας για τον εντοπισμό του προβλήματος και την άμεση αντιμετώπισή του.
Η παραγωγική διαδικασία σταμάτησε μέχρι  τις 4:00 το απόγευμα, όταν και αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στις βαλβίδες του φίλτρου που εντόπισε το τμήμα μηχανολογικής συντήρησης της βιομηχανίας.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Λάρυμνας για το πρόβλημα ευθύνεται η χρήση φθηνών ανταλλακτικών αλλά και η χαρακτηριστική ολιγωρία της πολιτείας για την χάραξη μίας υπεύθυνης περιβαλλοντικής πολιτικής κι επιβολής προστίμων στους παραβάτες. Ενώ, το μέλος των Οικολόγων Πράσινων στη Φθιώτιδα χαρακτήρισε "εφιάλτη" αυτό το σύνηθες για πολλούς αλλά απαράδεκτο στην ουσία του φαινόμενο μόλυνσης των υδάτων από την συγκεκριμένη βιομηχανία.