Εορτολόγιο

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Απάτη με πλαστές επιταγές!

Αγρότες πούλησαν βρώμη τηλεφωνικά σε αγοραστή από το Σχηματάρι, φορτηγάκι από Λιβαδειά έκανε την μεταφορά και οι «επιταγές» στάλθηκαν με ΚΤΕΛ…
Η απάτη δίνει και παίρνει καθημερινά με θύματα μεροκαματιάρηδες που προσπαθούν να εξοικονομήσουν τα αναγκαία για την καθημερινότητά τους…..
Θύματα αυτή την φορά είναι δυο αγρότες από την Καρδίτσα και η απάτη ένας άγνωστος έμπορος, που τους πλήρωσε με πλαστές επιταγές….
Οι δυο νεαροί καλλιεργητές έκλεισαν συμφωνία τηλεφωνικά να πωλήσουν ολόκληρη την παραγωγή βρώμης στην τιμή των 22.500 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι θα πλήρωνε ο αγοραστής τα έξοδα μεταφορά.
Φορτηγάκι, με έδρα την Λειβαδιά, παρέλαβε το φορτίο, το μετέφερε σε περιφραγμένο οικόπεδο στο Αίγιο, το οποίο είχε ενοικιάσει ένας Έλληνας από το Σχηματάρι κι έστειλε στους αγρότες επιταγές της Εθνικής τράπεζας με λεωφορείο του ΚΤΕΛ.
Όλα πήγαιναν καλά μέχρι την στιγμή που οι δυο αγρότες πήγαν στην Εθνική Τράπεζα της Καρδίτσας, προκειμένου να εξαργυρώσουν τις επιταγές, οι οποίες αποδείχθηκε πως ήταν… πλαστές!
Στην συνέχεια μετέβησαν στο Αίγιο για να πάρουν πίσω την βρώμη και ανακάλυψαν ότι το οικόπεδο είχε κάνει φτερά μαζί και ο ιδιοκτήτης…
Η Ασφάλεια Καρδίτσας που ερευνά την υπόθεση, εξετάζει το ενδεχόμενο ο απατεώνας να έχει εξαπατήσει και άλλους αγρότες στην περιοχή….
thiva-press.blogspot.com