Εορτολόγιο

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ 1ο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
Πριν από το τέλος της περσινής αντιπυρικής περιόδου βάλαμε σαν στόχο να αποκτήσουμε ένα πυροσβεστικό όχημα ώστε να είμαστε όσο το δυνατό καλύτερα οργανωμένοι και αποτελεσματικοί. Μετά από προσπάθειες μηνών και ενώ έχουμε αποτανθεί σε πολλές βιομηχανικές επιχειρήσεις που είναι εγκαταστημένες στην περιφέρεια του Δήμου Τανάγρας, οι οποίες εκτός ελαχίστων, δεν ανταποκρίθηκαν.
Ο αρχικός μας στόχος ήταν να βρεθεί χρηματοδότης για ένα πλήρως εξοπλισμένο  πυροσβεστικό όχημα 4Χ4. Η σε άλλη περίπτωση η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά ενός μεταχειρισμένου οχήματος και την μετατροπή του σε πυροσβεστικό όχημα.
Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατό, για αυτό αποφασίσαμε να προβούμε στην αγορά ενός αυτοκινήτου 4Χ4 πετρελαιοκίνητου διπλής καμπίνας για να καλύπτει τις ανάγκες του συλλόγου για πυρόσβεση με χρήματα από το αποθεματικό του συλλόγου που προέρχονται από χορηγία της COCA COLA –ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ.
Βρισκόμαστε λοιπόν στη ευχάριστη θέση να αναγγείλουμε ότι το πρώτο όχημα πληρώθηκε και ευελπιστούμε ότι την ερχόμενη εβδομάδα  θα βρίσκεται τοποθετημένο το αυτόνομο σύστημα πυρόσβεσης της Firexpress με δεξαμενή 600 λίτρων. Ο πυροσβεστικός εξοπλισμός περιλαμβάνει μία αντλία μονής μεμβράνης με κινητήρα Honda GX 160 και αυλό Firexpress με τεχνολογία μικροσταγονίδίων και δυνατότητα ρίψης νερού ή αφρού με το πάτημα μόνο ενός κουμπιού και ταυτόχρονα μεγάλη εξοικονόμηση νερού.

Η τοποθέτηση του συστήματος θα γίνει στην ΑΤΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ & ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ Α.Β.Ε.Τ.Ε. ( ABO-DEMAN A.Β.Ε.Ε.)
Το όχημα είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί με ηχητικά και φωτεινά σήματα (σειρήνα-μπάρα οροφής) Τοποθέτηση ασυρμάτου.
Το Δ.Σ

Tanagranews: Τι μπορεί να πει κανείς για αυτά παιδιά ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ !!! Ούτε στα καλύτερα όνειρα μας δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα αποκτούσε πρώτος ένας σύλλογος αυτοκίνητο με σύστημα πυρόσβεσης, ενώ ο Δήμος χρόνια τώρα είναι θεατής στην πολιτική προστασία και το περιβάλλων.
Ευχόμαστε να είναι αχρείαστο και καλή δύναμη στα μέλη του συλλόγου, αλλά και την ευχή να γίνουνε περισσότερα.
Για το Δ.Σ δίνουμε τα συγχαρητήρια μας!