Εορτολόγιο

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Έρχεται σφοδρό κύμα κακοκαιρίας - Πού θα χιονίσει Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/377172/erhetai-sfodro-kyma-kakokairias---poy-tha-hionisei#ixzz2mKxYQQyE

Η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.
Προβλέπει χιόνια στα ορεινά, καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη και την Πελοπόννησο, θυελλώδεις ανέμους που θα φτάσουν ακόμη και τα 10 μποφόρ αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια.
Πολύ ισχυροί άνεμοι έως και 10 μποφόρ στο νοτιανατολικό Αιγαίο και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας έως και δέκα βαθμούς κυρίως στο Αιγαίο, τη Θεσσαλονίκη, Αττική , Βοιωτία και την Ανατολική Πελοπόννησο.
Σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό περιμένουμε χιόνια σε όλη την Πίνδο από την Ήπειρο έως και τη Στερεά Ελλάδα ακόμη και στα 500-600 μέτρα υψόμετρο. Επίσης λευκές νιφάδες θα δουν τα ανατολικά ηπειρωτικά, ο Όλυμπος, το Πήλιο ακόμη και η Πάρνηθα.
Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, την Κρητη και τα Δωδεκάνησα και στα ορεινά της Κρήτης θα χιονίσει.
2. Σε ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
3. Σταδιακά από το απόγευμα οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν αλλά οι θερμοκρασίες στα ανατολικά της χώρας θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα βόρεια τη νύχτα και νωρίς το πρωί.