Εορτολόγιο

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

"Tόσο κακή κατάσταση, που μόνο να βελτιωθεί μπορεί"

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τόσο κακή που μόνο να βελτιωθεί μπορεί» αναφέρει ο επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης», Χορστ Ράιχενμπαχ σε αφιέρωμα του Spiegel για τα έργα και τις ημέρες του στη χώρα μας.

Πάνω από ένα φλιτζάνι τσάι, αναφέρει στον δημοσιογράφο ότι με το παραπάνω σχόλιο δεν επιθυμεί να φανεί κυνικός.

Επισημαίνει πως οι μισθοί έχουν πέσει κατά 14% μέσα σε έναν χρόνο και σε ορισμένους εργασιακούς χώρους ακόμη και κατά 30%. Τονίζει όμως ότι είναι παράδοξο, όπως λέει, ότι ενώ τα δύο τρίτα των Ελλήνων θέλουν να μείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ίδιο ποσοστό δεν θέλει να κάνει θυσίες.


Πάντως ο γερμανός τεχνοκράτης βλέπει ελπίδα, όπως λέει καθώς τώρα βλέπει τους Έλληνες προθυμότερους να «θυσιαστούν». «Υπάρχει μία διαφορετική αποφασιστικότητα μεταξύ των Ελλήνων τώρα να διορθώσουν τα πράγματα» αναφέρει, συγκρίνοντας με την προηγούμενη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Ερωτηθείς αν είναι πολύ αργά για να σωθεί η Ελλάδα, ο κ. Ράιχενμπαχ απαντά – με διπλωματία όπως επισημαίνει το Spiegel – ότι «με όλα όσα έχουμε κάνει μέχρι στιγμής, κάνουμε το καλύτερο για να βεβαιώσουμε πως δεν είναι πολύ αργά».

Σύμφωνα με το περιοδικό η ομάδα Ράιχενμπαχ έπιασε δουλειά τον Σεπτέμβριο και από τότε έχει επιστρατεύσει ειδικούς από τη μισή Ευρώπη – για την ακρίβεια ολλανδοί ειδικοί εργάζονται για το Κτηματολόγιο και γάλλοι ειδικοί για την μεταρρύθμιση στην Υγεία.

Από τον Ιανουάριο, προσθέτει το Spiegel, γερμανοί ειδήμονες θα ασχοληθούν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Nooz