Εορτολόγιο

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Δώρον άδωρον για την υγεία οι πολλές βιταμίνες

Η λήψη βιταμινών και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να είναι καθημερινή συνήθεια για εκατομμύρια ανθρώπους, ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα δεν αποδίδουν όσο πιστεύαμε μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με την
Daily Mail, που δημοσιεύει τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα έρευνα επί του θέματος,  παρά το ότι ξοδεύονται αστρονομικά ποσά για τις βιταμίνες, δεν προσφέρουν στην πραγματικότητα τίποτα στην υγεία μας.

Οι
Γάλλοι επιστήμονες που πραγματοποίησαν τη μελέτη, σε διάστημα 6 χρόνων, παρακολουθούσαν τις καθημερινές συνήθειες περισσότερων από 8.000 Βρετανών, που έπαιρναν πολυβιταμίνες και αυτό που παρατήρησαν, είναι ότι είχαν ακριβώς τις ίδιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο ή καρδιακά νοσήματα με τους υπόλοιπους.

Όταν μάλιστα ρωτήθηκαν για το πώς νιώθουν, οι ερωτηθέντες δεν έδωσαν διαφορετική απάντηση από οποιονδήποτε άλλο,  που δεν συμμετείχε στην έρευνα.


Όπως δήλωσε η
Κριστίν Κόλινς, από το Νοσοκομείο St George στο Λονδίνο, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που ανησυχούν για την υγεία τους μελλοντικά  και προσπαθούν να προστατευθούν με αυτόν τον τρόπο, όμως απλά ξοδεύουν τα χρήματά τους.

Σύμφωνα με άλλες μελέτες δε, η εκτεταμμένη χρήση πολυβιταμινών έχει αποβεί επικίνδυνη για τον οργανισμό.


Πηγή: Daily Mail