Εορτολόγιο

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Η αναφορά από την «Νέα Οδός» για τα προβλήματα του χιονιά.

Με μια αναλυτική αναφορά περί του πως αντιμετωπίστηκαν τα χθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλα τα σημεία ευθύνης της, η "Νέα Οδός" επιχείρησε να εκφράσει την έντονη λύπη της για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι οδηγοί.
"Πρωταρχικός μας στόχος, ήταν και είναι πάντα η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση των χρηστών του αυτοκινητοδρόμου.
Με αφορμή διάφορα σχόλια και κρίσεις που έχουν ακουστεί τις τελευταίες ώρες, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
1. Από χθες, το μεσημέρι στις 16:00 έως και αυτή τη στιγμή 50 εκχιονιστικά επιχειρούν σε όλο τον αυτοκινητόδρομο, ενώ έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί περίπου 2,5 χιλιάδες τόνοι αλατιού, στο πλαίσιο συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου δράσης που είχε εκπονηθεί και κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο.
2. Τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν οφείλονται σε έναν συνδυασμό γεγονότων. Καταρχήν, συνολικά έξι (6) νταλίκες εκτράπηκαν / ακινητοποιήθηκαν, (3 στο ρεύμα προς Αθήνα και 3 στο ρεύμα προς Λαμία), το χρονικό διάστημα από τις 20:00 της Καθαράς Δευτέρας έως και λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Η ελληνική τροχαία προχώρησε σε απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων μόλις στις 23:30 το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Παράλληλα, σημαντικός αριθμός ιδιωτικών οχημάτων ακινητοποιήθηκαν λόγω μηχανικών προβλημάτων.
3. Εξαιτίας των προβλημάτων που προκλήθηκαν, πολλοί οδηγοί άρχισαν δυστυχώς να χρησιμοποιούν και τη ΛΩΡΙΔΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ (ΛΕΑ). Έτσι, εμποδίστηκε η άμεση πρόσβαση των οχημάτων και μηχανημάτων της εταιρίας μας στα σημεία των προβλημάτων.
4. Δυστυχώς, τα ανωτέρω γεγονότα συνέβησαν την ώρα που ο κυκλοφοριακός φόρτος από την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, έφτασε τον μέγιστο αριθμό των 12.000 οχημάτων/ώρα και ταυτόχρονα με την εκδήλωση των πλέον έντονων καιρικών φαινομένων της χθεσινής ημέρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των οχημάτων που επέστρεψαν ανέρχεται σε 89.000 εκ των οποίων τα 64.000 (71,6%) επέστρεψαν το χρονικό διάστημα που εκδηλώθηκαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Επιπλέον, πρέπει για μία ακόμη φορά να τονιστεί ότι η Νέα Οδός δεν είναι υπεύθυνη για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του αυτοκινητοδρόμου.
Τέλος, σε ό,τι αφορά σχόλια και παρατηρήσεις που αφορούν την είσπραξη τελών διοδίων, πρέπει να επισημάνουμε ότι παρά το γεγονός πως η λειτουργία των σταθμών διοδίων ουδόλως επηρέαζε την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, με απόφαση της Νέας Οδού η είσπραξη διοδίων τελών από όλους τους σταθμούς της εταιρίας μας ανεστάλη χθες Καθαρά Δευτέρα, στις 20:00 έως και τις 3:30 το πρωί της Τρίτης.
Με στόχο την πλήρη και ακριβή ενημέρωσή σας επισυνάπτεται αναλυτική αναφορά της αντιμετώπισης των έντονων καιρικών φαινομένων από την εταιρία μας."