Εορτολόγιο

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Νεκροί δύο νεαροί αστυνομικοί σε συμπλοκή με ληστές

Πένθος στην Ελληνική Αστυνομία, μετά το θάνατο δύο νεαρών αστυνομικών της ομάδας "ΔΙΑΣ" κατά τη διάρκεια συμπλοκής με κακοποιούς στην περιοχή του Ρέντη. Σύμφωνα με πληροφορίες και τα δύο θύματα δέχτηκαν πυροβολισμό στο κεφάλι. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
Το τραγικό περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης, κατά τη διάρκεια καταδίωξης υπόπτων για ληστεία στην περιοχή του Ρέντη. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί καταγγελία για ληστεία περιπτέρου στην περιοχή του Περιστερίου, την οποία φέρονται να διέπραξαν τρεις άνδρες οπλισμένοι με καλάσνικοφ, που στη συνέχεια διέφυγαν με τζιπ μάρκας Volvo.
Οι αστυνομικοί της "ΔΙΑΣ" που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες εντόπισαν το ύποπτο αυτοκίνητο κοντά στη λεωφόρο Κηφισού και το ακολούθησαν, ενώ αυτό μπήκε στον παράδρομο της λεωφόρου, στο ύψος της Λαχαναγοράς στο Ρέντη, στο ρεύμα προς Πειραιά.
Στο σημείο αυτό το αυτοκίνητο σταμάτησε ξαφνικά σε σκοτεινό σημείο του δρόμου και κάποιοι από τους επιβαίνοντες βγήκαν έξω και "γάζωσαν" τους τέσσερις αστυνομικούς με καλάσνικοφ και πιστόλι. Στην συνέχεια ξαναμπήκαν στο όχημα, ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν.
Ο ένας εκ των νεαρών αστυνομικών μεταφέρθηκε νεκρός με σφαίρα στο κεφάλι, στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.Γύρω στις δέκα το βράδυ και ο νεαρός συνάδελφός του που δέχτηκε σφαίρα στον εγκέφαλο, έχασε τη μάχη για τη ζωή στο ίδιο νοσοκομείο. Οι δύο άλλοι αστυνομικοί νοσηλεύονται χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.
Κάτοικος της περιοχής, δήλωσε ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στο σπίτι του και έπεσε στο πάτωμα ακούγοντας τους πυροβολισμούς. "Δεν σταμάτησαν να ρίχνουν. Έριξαν πάρα πολλές φορές, σχεδόν επί 10 δευτερόλεπτα πυροβολούσαν συνεχώς" ανέφερε.
Βρέθηκε το αυτοκίνητο και τα όπλα


Το αυτοκίνητο βρέθηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο σε παράδρομο της λεωφόρου Κηφισού, περίπου 300 μέτρα από το σημείο της συμπλοκής. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα σε αυτό βρέθηκαν τα όπλα με τα οποία πυροβόλησαν τους αστυνομικούς. Στον τόπο του συμβάντος βρίσκονται περισσότεροι από 150 αστυνομικοί που "χτενίζουν" την περιοχή, ενώ έρευνες πραγματοποιεί και ελικόπτερο της αστυνομίας. 
Δηλώσεις Παπουτσή
Ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δράστες της φονικής επίθεσης να ανήκουν στο χώρο της τρομοκρατίας άφησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στη ΝΕΤ. Ο Χρήστος Παπουτσής, δήλωσε ότι "η χρήση των καλάσνικοφ, οδηγεί σε πολύ σοβαρές ενδείξεις" προσθέτοντας ότι τα όπλα αυτά χρησιμοποιούν οι ομάδες οργανωμένου εγκλήματος και τρομοκράτες.
"Μέχρι να βγουν συμπεράσματα, πρέπει η ελληνική κοινωνία να εκφράσει τον αποτροπιασμό της για το έγκλημα αυτό. Κινδυνεύουν οι αστυνομικοί που δίνουν τη μάχη για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των πολιτών" σημείωσε.
"Κάθε λίγους μήνες μαζεύουμε νεκρούς από το πεζοδρόμιο"

Μιλώντας στη ΝΕΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γιάννης Μακρής, τόνισε ότι "είναι εξαιρετικά τραγικό, κάθε λίγους μήνες να μαζεύουμε νεκρούς από το πεζοδρόμιο". "Δεν υπάρχει κλάδος που να ζει τόσο τραγικές στιγμές. Είμαστε σάκος του μποξ για όσους θέλουν να εκδηλώσουν την αντίδρασή τους και από την άλλη είμαστε στόχος κακοποιών", πρόσθεσε. "Το έγκλημα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και αυτό δεν έχει γίνει αντιληπτό" κατέληξε.
Πηγή : nooz.gr

Tanagranews: Θλίψη και οργή, είναι τα πρώτα που μας έρχονται για τον άδικο χαμό αυτών των δύο νεαρών Αστυνομικών.
Άραγε θα διαδηλώσουν και για αυτούς οι πολίτες όπως κάνανε και για κάποιους άλλους ?