Εορτολόγιο

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Δελτίο τύπου για την Ημερίδα με θέμα το Σχολικό Εκφοβισμό

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 στη Λιβαδειά η ημερίδα με θέμα: «Γονέα, η βία στα σχολεία δεν αντιμετωπίζεται χωρίς τη βοήθειά σου», που διοργάνωσαν η Διεύθυνση Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, μέσω του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων της Διεύθυνσης Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας.
Σκοπός της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας, της σχολικής κοινότητας και ιδιαίτερα των γονέων για το πρόβλημα.

Την εκδήλωση, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου στη Λιβαδειά, άνοιξε ο κ. Ηλίας Παλιαλέξης, Δ/ντής της Περιφερειακής  Διεύθυνσης Α’ & Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό ο  Δ/ντης της Δ/νσης Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Ηλ. Τζαμτζής, ο Δ/ντης της Δ/νσης Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Γκάρτζιος και ο Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Σαμαρτζής, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας.
Οι εισηγητές της ημερίδας και τα θέματα που ανέπτυξαν: Ηλίας Ι., «Σχολικός Εκφοβισμός & κρίση», Κατσιφή –Χαραλαμπίδη Σπ., «Ο σχολικός εκφοβισμός και ο ρόλος της οικογενείας», Μπασιαγιάννη Ελ., «Προλαμβάνοντας το σχολικό εκφοβισμό στο Νηπιαγωγείο», Σκόνδρας Αρ., «Αντιμετωπίζοντας το σχολικό εκφοβισμό στη σχολική κοινότητα», Μπενέκου Π., «Bullying, από το σχολείο στην εργασία», Καλοβρέκτης Κ. & Αθανασίου Π. «Διαδίκτυο & ασφαλής πλοήγηση».
Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, του Δήμου Λεβαδεών, του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, της Μητρόπολης, του ΟΚΑΝΑ, του ΕΣΥΝ, του ΚΕΘΕΑ, των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, επιστημονικών, αθλητικών και πολιτιστικών φορέων της Λιβαδειάς. Έντονη ήταν η παρουσία των γονέων, αλλά και των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η ημερίδα είχε τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α’ & Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας. Υπεύθυνοι διοργάνωσης ήταν η κ. Σ. Κατσιφή –Χαραλαμπίδη και ο κ. Ι. Ηλίας.



Ο Δ/ΝΤΗΣ
Δ.Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΗΛΙΑΣ