Εορτολόγιο

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο τύπου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ

                                       ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ  
ΘΕΜΑ:   Η ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΗ ΑΕΠΙ

Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Γενικέ,

Η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ επανειλημμένως έχει διαμαρτυρηθεί για τον ληστρικό τρόπο λειτουργίας της ΑΕΠΙ, η οποία συνεχίζει να δρα ανεξέλεγκτα μέχρι και σήμερα, η συγκεκριμένη εταιρία συλλογικής διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων αρνείται πεισματικά, ακριβώς επειδή οι μέχρι σήμερα παραλείψεις του κράτους της δίνουν τη δυνατότητα αυτή, να γνωστοποιήσει ποιους ακριβώς καλλιτέχνες εκπροσωπεί, για ποιες ακριβώς δημιουργίες τους, ποια ποσά τους αποδίδει και βάση ποιών συμβάσεων.

Επειδή το φαινόμενο ΑΕΠΙ συναντάται μόνο στην Ελλάδα – στο διεθνές περιβάλλον υπάρχει επαρκής μέριμνα – και επειδή οι ποινές οι οποίες της έχουν επιβληθεί από την επιτροπή ανταγωνισμού δεν φαίνεται να έχουν φέρει ουσιώδες αποτέλεσμα, επανερχόμενοι, παρακαλούμε για την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση σας προκειμένου να πάψει η ΑΕΠΙ να εκβιάζει και να απειλεί τους συναδέλφους με αγωγές στην περίπτωση που δεν καταβάλλουν τα ποσά τα οποία, μονομερώς, αποφασίζει η διοίκηση της.
Σημειώνουμε ότι  ελάχιστα είναι τα επαγγέλματα τα οποία δεν υποχρεούνται σε καταβολή πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, πάντα βάσει της μονομερούς απόφασης της ΑΕΠΙ.
Εξωφρενικό βρίσκουμε το γεγονός ότι η ΑΕΠΙ αν και εισπράττει χρήματα από όλους τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, απαιτεί την καταβολή χρημάτων και από όλα τα καταστήματα τα οποία κάνουν χρήση μουσικής (ακόμη και από εκείνα για τα οποία η μουσική δεν είναι κρίσιμος παράγοντας προσέλκυσης πελατών) εισπράττοντας έτσι πολλαπλώς χρήματα για την ίδια μουσική δημιουργία.




Η ανάλγητη Διοίκηση της ΑΕΠΙ ουδέποτε προσμέτρησε την προβληματική λειτουργεία των πολύ μικρών επιχειρήσεων ( αναδουλειά – πτώση τζίρου έως και 70% - έλλειψη ρευστότητας ) μειώνοντας έτσι ανάλογα το αμοιβολόγιο της αντιθέτως με τον πλούτο που διαθέτει ( από τον δικό μας ιδρώτα ) ξοδεύει 6.500.000 για δικηγόρους σε 2,5 χρόνια  , προσλαμβάνει στελέχη πρώην Δημάρχους – Πολιτικούς – Αστυνομικούς και κινεί τους πάντες μη δίνοντας λογαριασμό σε κανένα.Κίνοντας την Αστυνομία με στοχευμένους ελένγχους έναντι των καταστηματαρχών.

Η δε πρόσφατη τοποθέτηση του Υφυπουργού κ. Ανδριανού στη Βουλή ουδόλως μας καλύπτει ακριβώς επειδή δήλωσε ότι θα δοθεί λύση «με σεβασμό σε κάθε πλευρά».
Σεβασμός πρέπει πράγματι να υπάρξει, και μάλιστα απόλυτος, προς εκείνους οι οποίοι αγωνίζονται για την επαγγελματική τους επιβίωση και όχι βέβαια προς εκείνους οι οποίοι με καθεστωτικό και αποικιοκρατικό τρόπο καταληστεύουν τον κόπο και τον ιδρώτα των συναδέλφων.


                                            Με εκτίμηση
                                    ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ        ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ