Εορτολόγιο

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ανθρωποκυνηγητό στη ...γειτονιά μας για τους δραπέτες των Τρικάλων

Στη ...γειτονιά μας, την κοντινή Βοιωτία, εκτυλίχθηκε ολονύχτιο θρίλερ το βράδυ του Σαββάτου 15 Ιουνίου, με τους αστυνομικούς να στήνουν μπλόκα για τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων οι οποίοι δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ με Καλάσνικοφ όταν αισθάνθηκαν ότι εγκλωβίζονται.

Οι δράστες άλλαζαν αυτοκίνητα σαν τα ...πουκάμισα και κινούντο με ταχύτητα μέσα στο δαιδαλώδες αγροτικό οδικό δίκτυο του Παρνασσού. Εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε ένα  κλεμμένο Lada Samara και άρχισε το κυνηγητό.
Λίγη ώρα αργότερα έκλεψαν μια ασημί κλούβα από τη Δαύλεια και με αυτή κινήθηκαν προς Βοιωτία μέσα από τα χωριά της Λοκρίδας. Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα έπεσαν σε μπλόκο της ΟΠΚΕ Βοιωτίας, στα όρια των νομών Φθιώτιδας και Βοιωτίας στο ύψος του παλιού "Λεβέντη".
Οι αστυνομικοί που δεν ήξεραν ότι οι επικίνδυνοι κακοποιοί είχαν αλλάξει αυτοκίνητο αιφνιδιάστηκαν. Οι δραπέτες μόλις πλησίασαν στο μπλόκο άνοιξαν πυρ με τα καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών.
Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν, χωρίς να καταφέρουν να ακινητοποιήσουν το κλεμμένο όχημα. Ευτυχώς από τη συμπλοκή δεν υπήρξε τραυματισμός αστυνομικού. Η κλεμμένη ασημί κλούβα, βρέθηκε τα ξημερώματα παρατημένη στους Δελφούς, απ΄ όπου οι δραπέτες έκλεψαν ένα φορτηγάκι και εξαφανίστηκαν προς τον Παρνασσό.
Στην περιοχή του Παρνασσού φαίνεται ότι δραπέτες έχουν βρει το τελευταίο χρονικό διάστημα καταφύγιο. Οι αστυνομικές Διευθύνσεις Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Φωκίδας είναι επί ποδός και οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ αναμένονται ενισχύσεις και από Αθήνα.