Εορτολόγιο

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ειρωνεία CNN για το σλόγκαν "You In Greece"

Με σαρκαστικό τρόπο υποδέχεται το CNN Travel το νέο σλόγκαν του ΕΟΤ "You in Greece". Σε κείμενο για τα χειρότερα σλόγκαν της χρονιάς, υπάρχει και η ελληνική καταχώρηση, η οποία γίνεται αντικείμενο ειρωνείας από τον συντάκτη.
Το "You in Greece" σημαίνει "είστε στην Ελλάδα" και ο συντάκτης αρχίζει ένα κρεσέντο χλεύης γράφοντας:

1) Εάν όντως είμαστε στη χώρα, γιατί πρέπει ακόμα να προσπαθούν να μας προσελκύσουν;


2) Υπάρχει πρόβλημα με τους τουρίστες που αναρωτιούνται στα σύνορα με τη Μακεδονία (σ.σ.: έτσι αναφέρεται στο κείμενο η ΠΓΔΜ) για το που βρίσκονται;

3) Το σλόγκαν
δεν τελειώνει εδώ, αλλά εκτείνεται: Για παράδειγμα με τις φράσεις "είστε στην Αθήνα", "είστε στη Θεσσαλονίκη" και το περίπλοκο "Νέοι στην Ελλάδα".


Ο συντάκτης, καταλήγοντας, ρίχνει και το δηλητηριώδες του καρφί, προτείνοντας ένα εναλλακτικό σλόγκαν: "Ελλάδα, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα λεφτά σας".

Εκτός από την Ελλάδα, μερικές από τις χώρες τα σλόγκαν των οποίων δεν ενθουσίασαν τον συντάκτη ήταν η Κολομβία, η Αλβανία, η Αυστρία, η Σλοβενία, ο Καναδάς και το Μακάο.

Σημειώνεται, πάντως, ότι τα σχόλια των χρηστών δεν ήταν ιδιαιτέρως κολακευτικά για το συντάκτη, ο οποίος μάλλον έσταξε χολή στην προσπάθεια του να συντάξει ένα ενδιαφέρον κείμενο.

Βλέπεις, άλλο να κρίνεις το σλόγκαν κάποιων υπευθύνων μάρκετινγκ, και άλλο να προσβάλλεις ολόκληρες χώρες.


Πηγή