Εορτολόγιο

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Τι δεν καταλαβαίνεις?



Στην πανελλαδική απεργία που έγινε Αυτοί των 600 €, (αστυνομικοί)
ρίχνουν δακρυγόνα σε αυτούς των 480€ & των 0€,
κατόπιν εντολής αυτών των 5.500 €.... και βάλε….!!!
Τι δεν καταλάβατε??
Δίκαια και δημοκρατικά πράματα!!!

Απο φίλο αναγνωστη.
 

Ληστεία σε σπίτι στο Σχηματάρι




Ληστεία έγινε στο Σχηματάρι σήμερα τα ξημερώματα σε σπίτι έναντι  από το «Τ Bar».
Ο κλέφτης εισέβαλε στο σπίτι ενώ οι ιδιοκτήτες κοιμόντουσαν μέσα, η λεία τους ήταν τα πορτοφόλια και λίγα μετρητά που είχαν μέσα.
Ευτυχώς που από τις φωνές ξεσηκώθηκε η γειτονιά και γλιτώσαμε τα χειρότερα….
Η πληροφορίες λένε ότι ο ληστής ήταν μαύρος και μάλλον λόγο χρώματος αλλοδαπός .


3ο Δήλεσι Water Festival.



Ξεκίνησαν πυρετοδώς οι προετοιμασίες και οι προγραμματισμοί απο τους
 ανθρώπους του Ομίλου για την 3η διοργάνωση μετά την περσινη επιτυχία. 
Στην φετινή διοργάνωση προβλεπεται να διεξαχθούν αγώνες ΤΕΛΙΚΟΙ ΚΥΠΕΛΟΥ Ιστιοσανίδας -
ΤΕΛΙΚΟΙ  ΚΥΠΕΛΟΥ ιστιοπλοϊας Τριγώνου- αθλητικής ερασιτεχνικής αλιείας - βόλεϊ Νεανίδων-
βόλεϊ Ανδρών -κολυμβητικοί αγώνες - επίδειξη αετών και ο αποχαιρετισμός του
καλοκαιριού θα γίνει με μία Μουσική βραδιά.        
  ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ Ν. Ο. ΔΗΛΕΣΙ                              ΕΙΣΟΔΟΣ   ΕΛΕΥΘΕΡΗ !                                                                                                                                            

Εξιχνιάσθηκε η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε τον περασμένο Ιούνιο σε τράπεζα στα Οινόφυτα

Ταυτοποιήθηκαν οι δύο δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων.
Πρόκειται για έναν 56χρονο ημεδαπό, ο οποίος κρατείται στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ναυπλίου και τον 33χρονο υπήκοο F.Y.R.O.M., που συμμετείχε στην πρόσφατη ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στο Βασιλικό Ευβοίας. 
Εξιχνιάσθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε τον περασμένο Ιούνιο, σε υποκατάστημα τράπεζας στα Οινόφυτα Βοιωτίας.  

Ο Στέφανος δίνει δικαίωμα στην ελπίδα

Λίγο πριν από το σημείο 0. Εδώ έφτασαν την Ελλάδα οι «σωτήρες» μας.
Εν έτη 2012 ο κόσμος στις ουρές του ΟΑΕΔ περιμένει το επίδομα για να επιβιώσει με τα ψίχουλα που θα του δώσει..
Πολλοί δε δεν έχουν καν την άνεση να πάρουν γάλα στα παιδιά τους.
Την ώρα που αυτά διαδραματίζονται στις ελληνικές οικογένειες, στα ιδρύματα που φιλοξενούνται παιδιά η πραγματικότητα είναι ακόμη πιο ζοφερή αφού απειλούνται με λουκέτο.
 Αν συμβεί αυτό τότε χιλιάδες παιδιά με σωματικά και ψυχικά προβλήματα κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο ή  πεταμένα σε κάποια παλιά ξεχαρβαλωμένα με βρώμικα σεντόνια κρεβάτια. 
Εικόνες που μας γυρνάνε πίσω δεκαετίες και θα μοιάζουν σαν αυτές της τηλεοπτικής Σπιναλόγκας.
Δεν πρόκειται για υπερβολή αλλά για την ωμή πραγματικότητα που δείχνει να έρχεται με ταχύτητα.
Εκεί οδηγούν τα βάναυσα μέτρα που ζητά με ευκολία ο κ. Τόμσεν και τα αφεντικά του...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

«ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ
ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ;»

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την  πώληση  της Εγνατίας Οδού,  αποκάλυψε η επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστα Μαρκόπουλου.

Ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι τα έργα που έχει αναλάβει η Εγνατία Οδός σχοινοβατούν αυτή την περίοδο και απεύθυνε ερώτημα προς την κυβέρνηση  για το τι ακριβώς προτίθεται να κάνει σχετικά με την κατασκευή των Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων και αν η Εγνατία Οδός θα προχωρήσει σε δημοπράτηση.

Καρκινικοί Όγκοι από... "αθώα" μεταλλαγμένα

Νέα μελέτη αποδεικνύει ότι μεταλλαγμένα και ζιζανιοκτόνα ίσον καρκίνος
Αμφιλεγόμενη η στάση και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια Τροφίμων  (EFSA)
Καίγονται ένα -ένα τα χάρτινα επιχειρήματα των εταιρειών βιοτεχνολογίας, που θέλουν να γίνουν δερβεναγάδες στη ζωή και στα πιάτα μας. «Έχετε αποδείξεις ότι τα μεταλλαγμένα βλάπτουν την υγεία;», ρωτούσαν και ξαναρωτούσαν όταν τους πιέζαμε να μας αποδείξουν ότι είναι υγιεινά.
Ιδού λοιπόν: Ποντικοί που τρέφονταν για δύο χρόνια με γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι της εταιρίας Monsanto είτε έπιναν νερό με το ζιζανιοκτόνο Roundup της ίδιας εταιρείας, παρουσίασαν όγκους και πολλαπλές βλάβες σε όργανα, σύμφωνα με μια γαλλική έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες.

ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ-Σύλλογος Γυναικών Λεονταρίου "Η ΕΣΤΙΑ"

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Σύλλογος Γυναικών Λεονταρίου "Η
ΕΣΤΙΑ" του Δήμου Αλιάρτου Βοιωτίας μαζί με την φιλική συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Λεονταριτών "ΤΟ ΚΑΣΚΑΒΕΛΙ" διοργανώνουν 'ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ', στις 29 Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 17:00,στο Λεοντάρι Αλιάρτου Βοιωτίας.

Τα δάση της Βορείου Ελλάδας γίνονται...καυσόξυλα

Η κουβέντα «Θα γίνουμε Βουλγαρία»….ήταν προμελετημένη, ήρθε ο καιρός να γίνουμε ίδιοι….
 
Πρωτοφανείς διαστάσεις έχει πάρει η λαθροϋλοτομία στα δάση της Βόρειας Ελλάδας, με μεγάλο αριθμό δέντρων, ακόμη και πολυετών δρυών, να γίνονται καυσόξυλα. Παρά τις συνεχείς περιπολίες των κατά τόπους δασαρχείων, ολοένα και περισσότεροι πολίτες καταφεύγουν στην παράνομη κοπή δέντρων, ενώ πληθαίνουν τα κρούσματα εμπορίας της παράνομης ξυλείας, την οποία οι επιτήδειοι φορτώνουν κατά τόνους σε φορτηγά.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Αναζητούνται τρεις δράστες για ένοπλη ληστεία σε παντοπωλείο στη Τανάγρα

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών (3) αγνώστων δραστών, οι οποίοι στις 24-09-2012 το μεσημέρι διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε βάρος αλλοδαπού ιδιοκτήτη παντοπωλείου, στη Τανάγρα Βοιωτίας. 

Ειδικότερα περίπου στις 12:30΄το μεσημέρι, οι τρεις δράστες εισήλθαν στο κατάστημα, χωρίς να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή πιστολιού ανάγκασαν τον 45χρονο καταστηματάρχη, Πακιστανικής υπηκοότητας, να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα είδη διατροφής. 

Η γελοιογραφία της ημέρας…


Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Στο ειδώλιο ο νέος από τα ψαχνά "για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων, μέσω του Facebook"

Σε τακτική δίκη παραπέμφθηκε ο 27χρονος από από τα Ψαχνά της Εύβοιας, ο οποίος συνελήφθη "για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων, μέσω του Facebook", γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, κυρίως στο Διαδίκτυο.



Ο συλληφθείς είχε δημιουργήσει group υπό τον τίτλο "
Γέρων Παστίτσιος", όπου σατίριζε τη θρησκοληψία, τον θρησκευτικό φανατισμό και την εμπορευματοποίηση της πίστης από διάφορους επιτήδειους.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Κλέβουν πετρέλαιο ακόμα και από τα τρένα!

Συνελήφθησαν 4 άτομα στις Σέρρες
Τέσσερα άτομα ηλικίας 54, 49, 46 και 43 ετών αντίστοιχα, ανάμεσά τους και ένας μηχανοδηγός του ΟΣΕ, συνελήφθησαν για κλοπή πετρελαίου από αμαξοστοιχία του Οργανισμού στις Σέρρες.

Ειδικότερα στην περιοχή του Στρυμώνα οι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα φορτηγό για έλεγχο, μέσα στο οποίο εντόπισαν 16 πλαστικά δοχεία που περιείχαν 16 λίτρα πετρελαίου, το οποίο νωρίτερα είχαν κλέψει από σταθμευμένη αμαξοστοιχία στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Στρυμονοχωρίου.

Ξυπνάτε Έλληνες.

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Δυστυχώς όσοι προβλέπουν ότι θα περάσουμε δύσκολες ώρες, μετά την ανακοίνωση των μέτρων από την κυβέρνηση, φαίνεται ότι μάλλον θα δικαιωθούν.  Ειλικρινώς μας προβλημάτισε πάρα πολύ η χθεσινή διαδήλωση κάποιων μουσουλμάνων εδώ στην Ελλάδα με αφορμή την Αμερικανικής παραγωγής βλάσφημη ταινία για τον Μωάμεθ.  Πολύ δε περισσότερο μας έκανε εντύπωση και η αναταραχή στον Κορυδαλλό που..........
αιτία της ήταν πάλι η ίδια ταινία.

Γάλα ΝΟΥΝΟΥ: Συνεχίζει ακάθεκτο να ταΐζει …... τον «Σουλειμάν»!

Η Ελληνική θυγατρική της Ολλανδικής εταιρίας FrieslandCampina (ετήσιος τζίρος 10 δισεκατομμύρια Ευρώ) δεν αρκείται στο να ταΐζει τα παιδιά μας με εισαγόμενο γάλα ΝΟΥΝΟΥ kid (λες και δεν έχουμε Ελληνικό γάλα να τα ταΐσουμε) συνεχίζει να «ταίζει» με διαφημιστικά κονδύλια και τον «Σουλειμάν» πιθανόν για να κρατηθεί «μεγαλοπρεπής»!
Όταν εδώ και δύο βδομάδες έχει ξεσπάσει σάλος για την τουρκική τηλεοπτική σειρά «Σουλειμάν» που «μεταμορφώνει» ένα ψυχρό δολοφόνο σε άκακο αγγελούδι παραμορφώνοντας κάθε έννοια ιστορικής αλήθειας για τις ανάγκες της «γνωριμίας» του ελληνικού τηλεοπτικού κοινού με το «οθωμανικό μεγαλείο», 

Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός, για κλοπή και ψευδορκία στη Θήβα

Συνελήφθη, στις 19-09-2012) στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 30χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για ψευδορκία και κλοπή καλωδίων φωτισμού από κοινού με δύο συνεργούς του, των οποίων τα στοιχεία ταυτότητας διερευνώνται.  


Ειδικότερα την 18-09-2012 το απόγευμα, οι τρεις δράστες μετέβησαν με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 30χρονου, στην 97η χ/θ της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και αφαίρεσαν (600) μέτρα καλωδίων φωτισμού, τα οποία ανήκουν σε κατασκευαστική Εταιρεία και τα φόρτωσαν στο ανωτέρω όχημα, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από εκπρόσωπο της Εταιρείας και αφού εγκατέλειψαν έμφορτο το όχημα, τράπηκαν πεζή σε φυγή.  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

«ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ;»

«ΠΟΣΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ; »   


Το μείζον θέμα της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού σε ιδιώτες, φέρνει με επίκαιρη ερώτησή του στην Βουλή, ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος.

ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ:Αυτοκτόνησε πέφτοντας με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα

Γυναίκα που διατηρούσε μεγάλη επιχείρηση στην Λίμνη Ευβοίας, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της βουτώντας με το αυτοκίνητό της στο λιμάνι
Το τραγικό γεγονός συνέβη τα ξημερώματα, όταν η αποφασισμένη 61χρονη μπήκε στο ΙΧ της, πάτησε το γκάζι και έπεσε στο λιμάνι της Λίμνης.

Φορο-κεραμίδα 46,5% για 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Το σχέδιο προβλέπει πλήρη κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ και φορολόγηση των εισοδημάτων τους από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 30%. Επιπλέον καταργούνται και τα πρόσθετα αφορολόγητα ποσά που ισχύουν για τα προστατευόμενα παιδιά, ενώ θα πληρώνουν και προκαταβολή φόρου 55% έναντι του επόμενου οικονομικού έτους
Βαρύς και ασήκωτος θα είναι ο «λογαριασμός» που θα κληθούν να πληρώσουν στην Εφορία περίπου 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες με τη φορολογική μεταρρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Η συνεχής φορολόγηση μειώνει τους φόρους...

Η υψηλή κι αλλεπάλληλη φορολόγηση μειώνει τους φόρους... Αυτό προκύπτει και από τα στοιχεία των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών, σύμφωνα με τα οποία οι δασμοί και οι φόροι που εισπράττει το Δημόσιο από τις επιχειρήσεις μειώθηκαν το 2011 κατά 16,57% σε σχέση με το 2010.
Η υψηλή κι αλλεπάλληλη φορολόγηση μειώνει τους φόρους... Αυτό προκύπτει και από τα στοιχεία των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών, σύμφωνα με τα οποία οι δασμοί και οι φόροι που εισπράττει το Δημόσιο από τις επιχειρήσεις μειώθηκαν το 2011 κατά 16,57% σε σχέση με το 2010.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Χαλκίδα: Εντοπίστηκε εργαστήριο νόθευσης ηρωίνης

Εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ηρωίνης εντόπισαν στην Χαλκίδα αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου.
Οι αστυνομικοί βρήκαν περίπου ενάμισι κιλό ηρωίνης, ενώ συνέλαβαν δύο υπηκόους Αλβανίας, 27 και 25 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπορία, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Συνελήφθη 28χρονος υπήκοος Ρουμανίας για κλοπή οχήματος από το Νεοχωράκι Βοιωτίας

Η κλοπή αποκαλύφθηκε όταν ο δράστης οδηγώντας το κλεμμένο όχημα εξετράπη της πορείας του στη Θήβα και ακινητοποιήθηκε

Συνελήφθη, χθες (18-09-2012) το βράδυ στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Θηβών, ένας 28χρονος υπήκοος Ρουμανίας, κατηγορούμενος για κλοπή οχήματος από το Νεοχωράκι Βοιωτίας.

Στάχτη περίπου 500.000 στρέμματα δασικής και γεωργικής γης

Περισσότερα από 500.000 στρέμματα δασικής και γεωργικής γης έγιναν στάχτη κατά τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν φέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης για τις Δασικές Πυρκαγιές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EFFIS).
Σύμφωνα με το «WWF Ελλάς», ο συνολικός απολογισμός για φέτος το καλοκαίρι αναμένεται να προσεγγίσει ή και να ξεπεράσει τον υψηλό ετήσιο μέσο όρο της Ελλάδας (523.582 στρέμματα), καθώς η αντιπυρική περίοδος βρίσκεται ακόμη σε ισχύ.

Από τα «μαύρα ταμεία» στις «μαύρες τρύπες»!

Πρώτα οι αριθμοί.
Ζημίες προ φόρων ύψους 12.716.563 παρουσίασε ο Όμιλος Πήγασος το πρώτο εξάμηνο του 2012, στον οποίο στεγάζονται πλέον όλες τις εφημερίδες της οικογένειας Μπόμπολα. Ζημίες ύψους 6.827.180 ευρώ στο πρώτο εξάμηνο είχε ο ΔΟΛ. Ο Όμιλος της Καθημερινής, σε θυγατρική του οποίου έχει περάσει η έκδοση της εφημερίδας, είχε το πρώτο εξάμηνο ζημίες ύψους 13.970.485 ευρώ. Το Mega στο πρώτο εξάμηνο του έτους είχε ζημίες 7.540.000 ευρώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                     Λαμία  19 -09-2012
        ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                         

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ ένα νέο έργο τηλε-έλεγχου / τηλεχειρισμού για την αυτόματη διαχείριση και τον έλεγχο διαρροών του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Χαλκιδέων, συνολικού προϋπολογισμού 3.872.728,80 €.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ο. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

«ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΕΣΟΔΩΝ  VS ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ»


Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια  κατά τη διάρκεια συζήτησης  για το νομοσχέδιο  το οποίο  αφορά στην περιστολή δαπανών στο δημόσιο τομέα, έκανε τρεις αποκαλύψεις.

Ειδικότερα ,

1. Τα ληξιπρόθεσμα έσοδα του φορολογικού έτους 2011 βρίσκονται στα 35% έναντι στόχου  58%.
Τα ληξιπρόθεσμα του 2012 βρίσκονται στα 8%, αυτό σημαίνει ότι το έλλειμμα εσόδων στο τέλος του 2012 θα ξεπεράσει τα 2,5 δις ευρώ. Ο κ. Μαρκόπουλος ζήτησε από τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Σταικούρα να πάρει θέση για αυτά.

Λειτουργία Σχολής Γονέων στο ∆ήµο Τανάγρας

Η Γενική Γραµµατεία ∆ια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, ∆ια Βίου Μάθησης και Θρησκευµάτων ίδρυσε και θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νοµούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 7 εκπαιδευτικά προγράµµατα.  
Η λειτουργία του έργου υποστηρίζεται από το Ίδρυµα Νεολαίας και ∆ια Βίου Μάθησης (Ι.Ν.∆.Β.Μ.) της Γενικής Γραµµατείας ∆ια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.∆.Β.Μ).  
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία ∆ιαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραµµα Εκπαίδευση και ∆ια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευµάτων, Πολιτισµού και Αθλητισµού µε τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηµατοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο) και το Ελληνικό ∆ηµόσιο.  

Προς κατάργηση τα πανηγύρια

«Βροχή» πέφτουν τα αιτήματα από δημάρχους και εμπορικούς συλλόγους προς το υπουργείο Ανάπτυξης να καταργηθούν οι θρησκευτικές εμποροπανήγυρεις.
«Το συζητάμε δεν έχουμε καταλήξει ακόμα» δήλωσε στο Real.gr o υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Οι έμποροι υποστηρίζουν πως κυρίως στις εορτές των ιερών ναών το παρεμπόριο οργιάζει, με αποτέλεσμα να υπάρχει πτώση του τζίρου στα καταστήματα που βρίσκονται γύρω από τις εκκλησίες. Οι δήμαρχοι από την πλευρά τους τονίζουν πως η εικόνα που δημιουργείται εκείνες τις ημέρες δεν είναι και η καλύτερη για την πόλη τους.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

«Δεν κλείνει το νοσοκομείο Θήβας»

Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη συναντήθηκαν την Πέμπτη  13 Σεπτεμβρίου εκπρόσωποι του Νομού Βοιωτίας, προκειμένου δια ζώσης να τεθούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Γενικό Νοσοκομείο Θηβών και να ενημερωθούν για τις προθέσεις σχετικά με αυτό, στο πλαίσιο του επανασχεδιασμού του « χάρτη υγείας» που ετοιμάζει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Με το κυβικό και όχι με το κιλό τα ξύλα.

Καυσόξυλα με το κυβικό και όχι με το κιλό θα προμηθεύονται οι καταναλωτές. Αυτό θα ισχύσει αν αλλάξει ο Αγορανομικός Κώδικας και θα σώσει τους πολίτες από πολλές κακοτοπιές..

O νέος Αγορανομικός Κώδικας τέθηκε υπό διαβούλευση μέχρι το τέλος του μήνα και προτείνεται η διακίνηση καυσόξυλων να γίνεται υποχρεωτικά ανά μονάδα όγκου (κυβικό μέτρο) αντί για βάρος (κιλά, τόνοι). Όλα αυτά γίνονται για να αποφευχθούν κρούσματα αισχροκέρδειας αφού όλο και περισσότεροι καταναλωτές θα στραφούν στα ξύλα αφού θα ακριβύνει πολύ το πετρέλαιο.

Ιστιαία: Σοκ από την αυτοκτονία γνωστού παλικαριού

Τέλος στη ζωή του με τραγικό τρόπο έβαλε 33χρονο παλικάρι στην Ιστιαία. Σήμερα στις 6 το πρωί ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού του και βούτηξε στο κενό από τον τρίτο όροφο.
Ο άτυχος νέος ήταν ιδιαίτερα γνωστός στην περιοχή, αφού στο παρελθόν εργαζόταν στο κοσμηματοπωλείο της οικογένειάς του.
Αναλυτικό ρεπορτάζ για το τραγικό συμβάν στη «Γνώμη» της Παρασκευής.

Πηγή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                          Λαμία  19 -09-2012
   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                

Την Τετάρτη  στις 19/09/2012 στις 11:30 στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας   Κλέαρχος   Περγαντάς   θα  υπογράψει  την  ένταξη  του  έργου:
« ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΕΙΧΩΝ ΚΑΣΤΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Ν.Α. ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΠΥΛΗΣ ΤΟΥ » με Δικαιούχο τον Δήμο Λαμίας.   Όπως επίσης και την ένταξη του έργου:

Εξαρθρώθηκε η συμμορία με τα Καλάσνικοφ

Σαράντα εννέα ένοπλες ληστείες σε κοσμηματοπωλεία, σούπερ μάρκετ, σε σπίτια, ακόμη και στον δρόμο, είχε διαπράξει η συμμορία με τα Καλάσνικοφ, τα μέλη της οποίας δεν δίσταζαν να πυροβολήσουν πολίτες και αστυνομικούς στο «ψαχνό», προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους ή για να διαφύγουν.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Οινόφυτα: «Σφράγισαν» επιχείρηση για περιβαλλοντικές παρανομίες

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας κ. Γιώργου Μουλκιώτη, σφραγίστηκαν οι είσοδοι της μονάδας παραγωγής μεταλλικών εξαρτημάτων και ειδών κιγκαλερίας, της εταιρείας «VIOMETALE AΒEΕ» που βρίσκεται στα Οινόφυτα (θέση Άγιος Δημήτριος). 
Το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, σε συνεχείς ελέγχους, διαπίστωσε, ότι η εν λόγω μονάδα διέθετε χωρίς να επεξεργάζεται τα υγρά της απόβλητα σε παρακείμενο οικόπεδο μέσω κρυφών αγωγών προκαλώντας ρύπανση και επιβάρυνση του περιβάλλοντος. 

Στο πόδι η Θήβα! Κάτοικοι εναντίον ΡΟΜΑ και ΡΟΜΑ εναντίον κατοίκων..

SOS εκπέμπει η Θήβα με την παντελή αδιαφορία της πολιτείας να λύσει χρόνια προβλήματα, που έχουν προκύψει στην περιοχή… Η παραβατικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο, η νομιμότητα έχει διαταραχθεί και η πολιτεία σφυρίζει κατά τρόϊκα μεριά… 
Οι κάτοικοι του Πυριού, που γίνονται στόχοι καθημερινά από τους κατοίκους του παρακείμενου καταυλισμού των ΡΟΜΑ αποφάσισαν να κινηθούν από μόνοι τους… 

Ατύχημα στα δερβενοχώρια.



Σήμερα το πρωί 16-9-12  στο οδικό δίκτυο Δερβενοχωρίων αυτοκίνητο εξετράπη της ποριάς του πέφτοντας ευτυχώς σε μικρού βάθους γκρεμό.
Αποτέλεσμα ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός των επιβατών χωρίς να κινδυνέψει η ζωή τους.

Καραμπόλα στο δρόμο Χαλκίδα-Σχηματάρι

Καραμπόλα με 4-5 αυτοκίνητα σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο δρόμο Χαλκίδας-Σχηματάρι, λίγο πριν βγούμε στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας.
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Του συμβάντος έχει επιληφθεί η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα εμπλεκόμενα οχήματα υπέστησαν μόνο υλικές ζημιές.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς που θα κινηθούν στο δρόμο αυτό.
Πηγή

Μια επίκαιρη φωτογραφεία !

Απο φίλο αναγνώστη.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Εβαλε το όπλο κάτω από τη μασχάλη και αυτοκτόνησε

Τραγικό τέλος στη ζωή έδωσε ένας 41χρονος άντρας από τον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας. Έβαλε το όπλο κάτω από τη μασχάλη του κι αυτοκτόνησε.
Ο άτυχος άντρας πήγε στη στάνη που διατηρούσε η οικογένειά του λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό και αυτοκτόνησε. Τράβηξε τη σκανδάλη από το όπλο και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Τον 41χρονο βρήκαν μέσα στα αίματα, νωρίς το πρωί, οι συγγενείς του και έπαθαν σοκ. Όπως υποστηρίζουν, ο αυτόχειρας δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά ή οικονομικά προβλήματα και τίποτα δεν προδιέθετε τον άδικο χαμό του.

Πηγή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Αθήνα 14-9-2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΧΡΕΩΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ  ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ  ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.


«ΠΟΣΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
 ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΤΕ;»


Σε διπλή υποχώρηση ανάγκασε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο Γραμματέας της ΚΟ των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος μετά από δεύτερη επίκαιρη ερώτησή του για τα τηλεφωνικά ραντεβού στα νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Παιδιά, μήπως θέλετε να κλείσετε το «μαγαζί»;

Σπύρος Ριζόπουλος.

Οι κρίκοι στην αλυσίδα της κρίσης είναι πλέον ορατοί δια γυμνού οφθαλμού. Η ελληνική κρίση χρέους έγινε κρίση οικονομική , έγινε κρίση πολιτική και ο μεγάλος κίνδυνος είναι να φτάσει πλέον να απειλήσει την ίδια την κρατική υπόσταση της χώρας.
Είναι άλλο πράγμα το λιγότερο κράτος και είναι τελείως άλλο το αυτοκαταργημένο κράτος. Διότι πολύ φοβάμαι πως ο τρόπος με τον οποίο ενεπλάκη το ζήτημα των ειδικών μισθολογίων στην προσπάθεια της δημοσιονομικής εξυγίανσης μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνος έως καταστροφικός.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                          Λαμία 13  -09-2012
   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                


Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η σύμβαση κατασκευής του σημαντικού έργου αντιμετώπισης των καταπτώσεων – κατολισθήσεων στο δρόμο από Στόμιο προς Πλατάνα - Οξύλιθο Εύβοιας, συμβατικού αντικειμένου 1.455.351 €.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του έργου με πλήρη τίτλο «Αντιμετώπιση καταπτώσεων – κατολισθήσεων επί της οδού Στόμιο – διασταύρωση με ΕΟ (Οξύλιθος – Πλατάνα)». Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας (ΣΑΕΠ 766).

Στερεά Ελλάδα: Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας

Σημαντική μείωση στα τροχαία ατυχήματα και στους παθόντες καταγράφηκε και το μήνα Αύγουστο του 2012 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011. Συνολικά τον περασμένο Αύγουστο καταγράφηκαν – 50 – τροχαία ατυχήματα και – 67 – παθόντες, έναντι – 75 – τροχαίων ατυχημάτων και – 121– παθόντων κατά τον Αύγουστο του 2011  

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά την διάρκεια του μηνός Αυγούστου του 2012, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας.  

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΣΚ: Μη ασφαλή τα μισά σχολικά κτήρια

Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζόμενων του Οργανισμού Κτηρίων, προειδοποιεί για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σχολικά κτήρια, σημειώνοντας πως το 25% των 24.000 κτηρίων (ή 14.000 σχολικών μονάδων) είναι κατασκευασμένα προ του 1959, δηλαδή όταν δεν υπήρχε Αντισεισμικός κανονισμός. Ο οργανισμός τονίζει ότι περισσότερα από τα μισά σχολεία είναι ηλικίας από 30 έως 50 ετών «γεγονός που εγείρει ερωτηματικά ως προς την ασφάλεια των κτηρίων και καθιστά επείγουσα την αντικατάσταση πολλών από αυτά».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Μάλλον ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους. Η κοροϊδία των δήθεν  καινοτομιών του Υπουργείου μας συνεχίζεται: Όπως παλιά με το «Εθνικό απολυτήριο», τη «Διαβούλευση», τον «Εθνικό Διάλογο» , το «πρώτα ο μαθητής», η «τσάντα του μαθητή να μένει στο σχολείο» έτσι και τώρα το «νέο ψηφιακό σχολείο», ο «ψηφιακός πίνακας», το  « ηλεκτρονικό βιβλίο», το «Νέο Τεχνολογικό Λύκειο».
Όχι. Τα δημόσια σχολεία δεν ζουν σε εικονική πραγματικότητα.
Το νέο σχολικό έτος αρχίζει με τους χειρότερους οιωνούς.
 Έχουμε συνεχείς δραματικές μειώσεις δαπανών, περικοπές μισθών και συντάξεων.
Η φετινή σχολική χρονιά  θα είναι χειρότερη από κάθε προηγούμενη αφού έχουν δρομολογηθεί  περεταίρω:

Η γερμανική «στροφή», ο «σούπερ Μάριο» και ο …. πράσινος δράκος!

«Οι πιο μεγάλοι μας φόβοι, όπως οι πιο μεγάλες μας ελπίδες, δεν ξεπερνούν τις δυνάμεις μας, και μπορούμε να καταφέρουμε να κυριαρχήσουμε πάνω στους πρώτους και να πραγματοποιήσουμε τις δεύτερες». Αυτό γράφει ο Μαρσέλ Προυστ στο «Αναζητώντας τον Χαμένο Χρόνο» και αυτή είναι η ουσία του μεγάλου στοιχήματος που έχει πάρει «επ’ ώμου» ο Αντώνης Σαμαράς, αναζητώντας τον χρόνο που είναι αναγκαίος για να βγει η χώρα από την ασφυκτική μέγγενη που βρίσκεται σήμερα.
Η στρατηγική που έχει ακολουθήσει αυτούς τους πρώτους μήνες ανάληψης της πρωθυπουργίας δείχνει ξεκάθαρα πως η πρώτη επιδίωξή του είναι να κυριαρχήσει πάνω στους φόβους των δανειστών μας.